Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: Kitsejuustu amps!

Aasta viimane päev on kohe uksele koputamas ja ma usun, et mitte keegi meist ei viitsi ega taha enam köögis vaaritada. Seepärast lähebki täna jagamisele retsept 1-2-3 ja valmis ehk vähese vaevaga valmivad kitsejuustu suupisted.

Aasta viimane päev on kohe uksele koputamas ja ma usun, et mitte keegi meist ei viitsi ega taha enam köögis vaaritada. Seepärast lähebki täna jagamisele retsept 1-2-3 ja valmis ehk vähese vaevaga valmivad kitsejuustu suupisted.

Tulemus: Suurepärane maitsebukett - kreemikas, kergelt vürtsine, muutudes aja jooksul üha harmoonilisemaks (suupiste, mis sobib ideaalselt iseloomustama sinu järgnevat aastat).

Kogus: Heale seltskonnale täpselt paras ports.

Muusikasoovitus: Jaanika Sillamaa "Hunt minu sees pole surnud"

 

Vaja läheb:

150 g kitsejuustu

50 g toorjuustu (mina kasutasin Gorgonzola toorjuustu)

50 g kuivatatud jõhvikaid

Umbes 90 g koortega pistaatsiapähkleid

1 pisike küüslauguküüs

1 tl tüümiani

musta pipart, tšillihelbeid ja Cayenne`i pipart

pakk küpsiseid

 

Kuidas teha?

Kõigepealt sega omavahel kokku kitsejuust, toorjuust, küüslauk ning maitseained. NB! Doseeri  erinevaid pipraid ettevaatlikult! Kui see tehtud, tõsta segu toidukilega vooderdatud vormi ning aseta see vähemalt tunniks külma. Samal ajal haki peeneks pistaatsiapähklid ja jõhvikad. 

Võta juustusegu kilega vormist välja, vormi toidukile abil sellest vorstike ja kaunista see siis pistaatsia-jõhvika seguga.  Serveeri koheselt koos küpsistega või pane see külma oma aega ootama.

Johanna

[gallery ids="1914461,1914469,1914477,1914485,1914494,1914504,1914513"]