Johanna köögis: värskusest pakatav kevadrull

Johanna köögis: värskusest pakatav kevadrull

Päevasoe ja kokteilid voolavad juba soontes, aga sööma ju peaks ka miskit. Seekord jagan ma sinuga üht lihtsat kevadrulli retsepti, mis sobib ideaalselt kuuma suvepäeva.

Päevasoe ja kokteilid voolavad juba soontes, aga sööma ju peaks ka miskit. Seekord jagan ma sinuga üht lihtsat kevadrulli retsepti, mis sobib ideaalselt kuuma suvepäeva.

Kogus: 10 kevadrulli 

Kalorid: 5 kevadrulli annab umbes 250 kilokalorit

Tulemus: kerge, tervislik ja täiesti patuvaba söömaaeg

Muusikasoovitus: Lest Diet & Jarek Kasar “Marco Polo”

 

Vaja läheb:

10  riisipaberit

Peotäis riisinuudleid

Umbes 70 g tofut

1 keskmine kurk

1 porgnd

1 mango

Tšillikaun

Peotäis värsket koriandrit, basiiliku- ja mündilehti

Lehtsalatit

Serveerimiseks:

Magushapu kaste

 

Kuidas teha:

Kõigepealt vala nuudlitele peale kuum vesi ja lase neil umbes 5 minutit seista (mina lisasin juurde ka soola). Kui aeg on täis, kurna riisinuudlid  ja lase need külma vee alt läbi. Samal ajal kuumuta pannil õli ja prae tofu kuldseks. Nüüd haki peeneks  kogu värske kraam ja asu voltima. Loomulikult ei pea sa seda üksi tegema, nii et soovitan sul soojalt kaasata ka oma sõbrad ja söögitegemine saab kohe uue tähenduse.

Kuidas voltida?

Vala kuum vesi madalasse kaussi (riisipaber peab sinna ära mahtuma), kasta riisipaber korraks sinna sisse (peab muutuma pehmeks) ja seejärel aseta see lõikelauale. Aseta täidis lehe keskosast veidi allapoole, voldi alumine ots üle täidise, murra riisipaber külgedelt kokku ning rulli tihedalt lõpuni. Nii lihtne see ongi!

 

Nüüd kastmed!

Tüüpiline Vietnami kaste:

2 spl kalakastet

Sidrunimahla 

2 tl suhkrut

Paar küüslauguküünt ja veidi tšillit

 

Sojakaste:

Paar spl sojakastet

Rohelist sibulat

Veidi sidrunimahla

Paar küüslauguküünt

Veidi suhkrut

 

Mõnusaid suveõhtuid!

Johanna