Ma usun, et meil kõigil leidub hetkel kodus vähemalt üks sügisene kuldne kõrvits, millega peaks kiiremas olukorras midagi ette võtma. Seetõttu lähebki seekord jagamisele üks mõnus kõrvitsaküpsiste retsept, mis küll ei lahenda täielikult meie probeemi, aga abiks siiski. Ma usun, et meil kõigil leidub hetkel kodus vähemalt üks sügisene kuldne kõrvits, millega peaks kiiremas olukorras midagi ette võtma. Seetõttu lähebki seekord jagamisele üks mõnus kõrvitsaküpsiste retsept, mis küll ei lahenda täielikult meie probeemi, aga abiks siiski. Tulemus: Lisaks tegemisrõõmule on tulemuseks küpsised, mis on ilma säilitusaineteta Kogus: 17 keskmise suurusega küpsist, aga soovitan tungivalt teha topeltkoguse, kuna minu laualt kadusid need küll imekiirelt Kalorid: 1 küpsis paksuks veel ei tee Muusikasoovitus: Cat Stevens "Peace Train" Vaja läheb: 125 g jahu 120 g võid 150 g kõrvitsapüreed 70 g kaerahelbeid 50 g šokolaadinööpe 100 g valget suhkrut 50 g tumedat muscovado suhkrut (annab mõnusa meki juurde) 1 munakollane 1 tl küpsetuspulbrit 1 tl vaniljesuhkrut 1 tl kaneeli 0,5 tl piparkoogimaitseainet (selle puudumisel, lisa muskaati, pipart, kardemoni, nelki) veidi jahvatatud ingverit veerand tl soola kaunistamiseks: jõhvikad, rosinad, mandlid, pistaatsiapähklid Kuidas teha: Kõigepealt puhasta ja koori kõrvits. Nüüd lõika see väiksemateks kuubikuteks ja aseta vähese veega tulele. Hauta kõrvitsatükke kuni need on pehmed. Kui see on tehtud, kurna, püreesta mass ja jäta jahtuma. (Soovitan kõrvitsapüree juba varem valmis teha, kuna siis jääb alles ainult segamisrõõm.) Mis edasi? Vahusta või suhkruga heledaks, lisa munakollane ja vahusta edasi. Nüüd sega teises kausis omavahel kokku jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel, piparkoogimaitseaine ja jahvatatud ingver. Lisa see osade kaupa võisegule ja sega ühtlaseks. Kui see on tehtud, lisa kõrvitsapüree, kaerahelbed ja šokolaadinööbid ning sega taaskord läbi. Tainas jääbki veidi vedelam, aga siiski on see töödeldav. Järgnevalt tõsta lusikaga või kätega tainapätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (jäta vahed sisse) ja soovi korral kaunista need jõhvikate, rosinate ja pähklitega. Küpseta neid 175-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Valmis küpsistel lase veidi restil jahtuda ja siis asu neid koos piimaga süüdimatult nosima, sest sa oled seda igati väärt! [gallery ids="1844886,1844893,1844898,1844904,1844915"]
Merily Timmer — FOTO: TV3 Keha ja vaim SELGELTNÄGIJA MERILY TIMMER: see tunne, mis siis tekib, see ongi õnne tunne
Mammu Couture uus looming — FOTO: Mammu Couture Ilu ja mood Juba täna! Kevadine Tallinn Fashion Week saab Kalev spaas helge alguse
Dagmar Oja — FOTO: Dagmar Oja/Instagram Ilu ja mood KAUNIS VAADATA: ELU PARIMAS VORMIS Dagmar Oja läheb kevadele vastu eriti erksates toonides
Mineraalid ja testosteroon — FOTO: Unsplash.com Sisuturundus Mineraalid ja testosteroon: hormonaalse tervise toetajad