Reklaam sulgub sekundi pärast

Merilin Taimre retsept: kevadine Mocha frappé

Kui ilmad kisuvad soojemaks, siis me haarame alatihti jahedama toidu järele: salatid, wrapid ja sushi rullid on rasvaste praadide ja kuumade suppide asemel me söögilaual.


Kui ilmad kisuvad soojemaks, siis me haarame alatihti jahedama toidu järele: salatid, wrapid ja sushi rullid on rasvaste praadide ja kuumade suppide asemel me söögilaual.

Usun, et nii on ka jookidega! Kuumad teetassid vahetame jäätee vastu ja kuumad kohvitassid jääkohvi vastu. Ja miks oleks parem, kui enda valmistatud tänapäeva kuum sõna frappé? Neile, kes ei tea, mis frappé on, siis see on jääjook, mida on blenderdatud, et moodustuks tihe vaht. Seda serveeritakse külmana ja tihtipeale vahukoorega! Kõige populaarsem frappé jook on kohvimaitseline. Nii et selle retseptiga võite nautida oma hommikukohvi uudsel viisil!

Mocha frappé

1 frappé:

1 tass musta kohvi

¾ tassi piima

5 spl kookoskoort

2 spl kookospiima

1 spl toorakakaopulbrit (magustama)

1 tl sulatatud kookosõli

1 tl mett

kakaonööbikesi

Vala kohv päev varem jäävormidesse ning aseta sügavkülma. Hommikul sega kokku kookospiim, kookosõli, mesi ja kakao. Vala pool segust serveerimisklaasi põhja.

Klopi kookoskoor vahtu kasutades selleks elektrilist mikserdajat. Hoia külmas. Seejärel blenderda kohvikuubikud piimaga ühtlaseks ning vala serveerimisklaasi šokolaadikastme peale. Kasutades glasuurimiskotti, kaunista frappé vahukoorega ning vala üle järelejäänud šokolaadikastmega.

Peale raputa kakaonööbikesi ning serveeri!

Vaata kõiki Merilini retsepte SIIT


 

[gallery ids="2065348,2065355"]