Reklaam sulgub sekundi pärast

Merilin Taimre retsept: rohelised kapsakrõpsud meresoolaga

See on üks uskumatu snäkk, kuna teist nii kiiresti valmivat, tervislikku ja isu rahuldavat lihtsalt pole. Aju mõtleb, et sõid just kausitäie kartulikrõpse või popkorni ära, kuigi tegelikult lasid rohelist kahe suu poolega sisse nagu jänes.


See on üks uskumatu snäkk, kuna teist nii kiiresti valmivat, tervislikku ja isu rahuldavat lihtsalt pole. Aju mõtleb, et sõid just kausitäie kartulikrõpse või popkorni ära, kuigi tegelikult lasid rohelist kahe suu poolega sisse nagu jänes.

Olen proovinud krõpse teha nii rohelise kui punase lehtkapsaga ja omast kogemusest eelistan rohelist. Kuidagi krõmpsuvam ja maitsvam! Vähese kalorisisalduse juures, on lehtkapsas üks maailma kõige toitaineterikkamaid toite. Ühe tassitäie (umbes 65 g) toitainetesisaldus on järgmine:

Vitamiin A, mis moodustub beeta-karoteenist: 206% soovitatavast igapäevasest toitainete hulgast e RDA-st

Vitamiin K: 684% RDA-st

Vitamiin C: 134% RDA-st

Vitamiin B6: 9% RDA-st

Mangaan: 26% RDA-st

Kaltsium: 9% RDA-st

Vask: 10% RDA-st

Kaalium: 9% RDA-st

Magneesium: 6% RDA-st

Vitamiin B1, B2, B3, raud ja fosfor: 3% RDA-st

Seda kõike saame me oma kehale pakkuda vaid 33 kalori juures, mis moodustub vaid 6 g süsivesikutest (millest 2 g on kiudaineid), lausa 3 g valkudest ning pea olematust rasva sisaldusest (mis on enamjaolt meie keha lemmikud omega-3 rasvhapped).

Lehtkapsa kasulikke omadusi:

Pungil antioksüdantidest, mis võitlevad meie kehas kahjulike vabade radikaalidega

Üks parimaid C-vitamiini allikaid köögiviljade seas (4,5x kõrgem sisaldus kui spinatis)

Vähendab kolesteroolitaset ja südamehaiguste riski

Üks parimaid K-vitamiini allikaid maailmas

Klorofüll aitab võidelda vähirakkudega

Kaitseb silmi ja nägemist

Suur sõber kaalu langetamisel

Aitab kaltsiumil imenduda, mistõttu soodustab luude tugevnemist

Kõrge kiudainete ja vee sisaldus on hea sooltegevusele ja selle korras hoidmisele

Kõrge A-vitamiini sisaldus tagab terved juuksed ja naha

Kas ostukorvi tšekklisti lisandus üks roheline köögivili? Kindla peale! Osta kohe rohkem, sest neid krõpse võid sa tahta valmistada iga järgneva elupäeva õhtul!

KRÕPSUDE KOOSTISAINED

lehtkapsast

väheke õli

meresoola

VALMISTAMINE

Kuumuta ahi 150 kraadini.

Pese lehtkapsas jooksva vee all, raputa kuivaks, eemalda varred ning rebi lehed ampsusuurusteks tükkideks. Aseta kaussi, vala üle võimalikult vähese õliga, aga nii, et segades kõik lehed sellega kokku saaksid. Pigem vähem kui rohkem õli, kuna muidu jäävad krõpsud pehmed ja lögased.

Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlaselt laiali ning maitsesta meresoolaga.

Küpseta ahjus u 10 minutit, kuni krõbedad. Kuna lehed kipuvad kiirelt kõrbema, siis hoia silm neil koguaeg peal. Serveeri!

Vaata kõiki Merilini retsepte SIIT

Merilin Taimre tervislikke retsepte leiad ka Buduaari ajakirja kevadnumbrist!


[gallery ids="2085559,2085564,2085569,2085575"]