Merilin Taimre retsept: Spinati falafelid

Merilin Taimre retsept: Spinati falafelid

Falafelid on maailmas laialdaselt tuntud Lähis-Ida traditsiooniline taimetoit, mis on valmistatud põhiliselt kikerhernestest. Sobivad väga hästi pita-tasku vahele, snäkilauale või õhtusöögiks liha asemele! Kuna kikerherned on küpsetatult teatavasti kuivad, siis soovitan valmistada kõrvale ka kaste. Minule maitsesid need magusa peedimaitselise kastmega, kuid võimalusi on mitmeid! Kas alustame?

Falafelid on maailmas laialdaselt tuntud Lähis-Ida traditsiooniline taimetoit, mis on valmistatud põhiliselt kikerhernestest. Sobivad väga hästi pita-tasku vahele, snäkilauale või õhtusöögiks liha asemele! Kuna kikerherned on küpsetatult teatavasti kuivad, siis soovitan valmistada kõrvale ka kaste. Minule maitsesid need magusa peedimaitselise kastmega, kuid võimalusi on mitmeid! Kas alustame?

Spinati falafelid peedikastmega

Kogus: 10 falafeli

3 purustatud küüslauguküünt

2 tassi keedetud kikerherneid

2 tassi beebispinatilehti

3 spl hakitud rohelist sibulat

2 spl sidrunimahla

2 spl oliiviõli

2 spl tahinit

1/4 tl jahvatatud nelki

1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit

1/4 tl jahvatatud ingverit

meresoola

pipart

Peedikaste:

marineeritud peeti 

kodujuustu

pipart

Purusta kõik koostisained köögikombainis ühtlaseks massiks. Vormi saadust 10 pallikest ning küpseta 180 kraadises ahjus u 20-25 minutit. Küpsed falafelid peaksid olema pealt krõbedad ning seest pehmed.

Küpsetamise ajal valmista kaste. Selleks blenderda võrdne kogus kodujuustu ja peeti vähese pipraga ühtlaseks kastmeks ning vala serveerimiskaussi.

Serveeri sooje falafele peedikastmega!

Vaata kõiki Merilini retsepte SIIT