Merilin Taimre retsept: suhkruvaba kõrvitsa-juustukook

5 kommentaari
Merilin Taimre retsept: suhkruvaba kõrvitsa-juustukook

Uskumatult maitsev ja tervislik kook! Tegu on suhkruvaba juustukoogiga, mis on sellegipoolest väga magus ning lausa sulab suus.

Uskumatult maitsev ja tervislik kook! Tegu on suhkruvaba juustukoogiga, mis on sellegipoolest väga magus ning lausa sulab suus.

Lisaks kõigele on see mahlakas, lihtne valmistada ning hea kõhutäitja. Seda võiks lausa hommikusöögi alla kategoriseerida, kuna sisaldab rohkelt kiudaineid, valku ning ka häid rasvu. Kes ütles, et kõrvits sobib vaid halloween’iks?

Põhi:

2 tassi täisterakaerahelbeid

150 g üleöö leotatud datleid

1 tl naturaalset maapähklivõid

1 tl kaneeli

½ tl küpsetuspulbrit

½ tl soodat

noaotsatäis soola

kookosõli määrimiseks

Kõrvitsapüree:

1 kg muskaatkõrvitsat

kookosõli

meresoola

Täidis:

4 muna

250 g kodujuustu (rasvata)

1½ tassi kõrvitsapüreed

1 spl vanilliekstrakti

1 tl piparkoogimaitseainet

1 tl kaneeli

½ tl küpsetuspulbrit

½ tl soodat

noaotsatäis soola

Serveerimiseks:

lemmikut moosi

Eelkuumuta ahi 200°C juurde. Lõika kõrvits suuremateks kuubikuteks ning eemalda seemned. Määri sisse kookosõliga ning pritsi peale veidi soola. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning aseta peale kõrvits nii, et koor jääks allapoole. Kata pealt fooliumiga ning küpseta ahjus u 35 minutit, kuni kahvel läheb eriliselt surumata sisse. Jäta kõrvits jahtuma.

Alanda ahju temperatuur 175 kraadini.

Purusta datlid ühtlaseks püreeks, lisa kõik ülejäänud põhja koostisained ning purusta kuni moodustub ühtlane mass. Suru see vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele ning küpseta 175 kraadi juures 10 minutit.

Kui kõrvits on vähe maha jahtunud, siis eemalda kõrvitsalt tõmmates koor ja blenderda ühtlaseks püreeks. Mõõda välja 1½ tassi püreed ning ülejäänu võid säilita külmkapis kinnises nõus. Ideaalne lisand hommikupudrule ja pannkookidele, küpsetiste ning supi valmistamisel!

Täidise jaoks püreesta köögikombainis kõik koostisained ühtlaseks kreemiks, kalla eelküpsetatud põhjale ning küpseta veel 50 minutit. Eemalda kook ahjust, lase koogil maha jahtuda ning aseta siis üleööks külmkappi tahenema.

Serveeri järgmine päev niisama või lemmikmoosiga! Maasika-mustikamoos sobis sinna juurde suurepäraselt!

 

Merilin Taimre

Vaata kõiki Merilini retsepte SIIT

Merilin Taimre tervislikke retsepte leiad ka Buduaari ajakirja kevadnumbrist!