Merilin Taimre retsept: tervislik kikerherne pitsapõhi

2 kommentaari
Merilin Taimre retsept: tervislik kikerherne pitsapõhi

Kikerhernestest tehtud pitsapõhi, milles on palju valku, häid rasvu ning kiudaineid! Ei tilkagi suhkrut, gluteeni ega laktoosi.

Kikerhernestest tehtud pitsapõhi, milles on palju valku, häid rasvu ning kiudaineid! Ei tilkagi suhkrut, gluteeni ega laktoosi.

Üks tõeliselt patuvaba viis pitsa nautimiseks! Pitsakatte jätan täiesti teie endi teha, sest eks igaühel ole omad eelistused. Ilmselgelt läksin mina köögiviljade värvikomboga lausa hulluks ja tahtsin igat spektrit sinna kokku laduda. Lisasin suvikõrvitsat, avokaadot, sparglit, tomatit, porgandit, rosmariini ja parmesani. Nagu näete, siis tuli minu pitsa välja üks ütlemata lõbus, ilus ja tervislik! Just selline peakski olema üks maailma parim pitsa!

Vaja läheb:

1 muna

1 konserv (400 g) / 1½ tassi keedetud kikerherneid

2 purustatud küüslauguküünt

1½ spl tahinit

noaotsatäis meresoola

noaotsatäis pipart

Valmistamine:

Pese kikerherned jooksva vee all ning kuivata paberrätikuga.

Pane kõik koostisained köögikombaini ning purusta, kuni moodustub ühtlane taigen.

Vormi sellest küpsetuspaberiga kaetud pannile suur ümmargune pitsapõhi.

Küpseta 200°C juures umbes 20 minutit, kuni mõnusalt krõbe ning kuldne.

Kuni pitsapõhi ahjus, valmista ette lemmik pitsakate. Mina kasutasin selleks isetehtud naturaalset tomatipastat, suvikõrvitsa ribasid, riivitud porgandit, poolitatud kirsstomateid, avokaado viile, tükeldatud sparglit, riivitud parmesani juustu ning hakitud rosmariini.

Vali oma lemmikud, kata nendega küpsetatud pitsapõhi ning viska veel 5 minutiks ahju, kuni juust on sulanud.

Aga palun, kõige tervislikum pitsa on Sinu!

Merilin Taimre

Vaata kõiki Merilini retsepte SIIT

Merilin Taimre tervislikke retsepte leiad ka Buduaari ajakirjast!