Merilin Taimre: tervislik ja maitsev bataadikotlet

Merilin Taimre: tervislik ja maitsev bataadikotlet

Taimetoitlastel on tänapäeval mitmeid võimalusi, kuidas nautida korralikku burgerit. Nii panin minagi kokku ühe väga maitsva retsepti, mis asendab tavapärast lihakotletti. Söö seda burgeri vahel, köögiviljade või hoopiski salati kõrvale. Maitseb hästi igat moodi!

Taimetoitlastel on tänapäeval mitmeid võimalusi, kuidas nautida korralikku burgerit. Nii panin minagi kokku ühe väga maitsva retsepti, mis asendab tavapärast lihakotletti. Söö seda burgeri vahel, köögiviljade või hoopiski salati kõrvale. Maitseb hästi igat moodi!

Kogus 5 kotletti

Vaja läheb:

1 suurem bataat

1 purk valgeid ube (400 g)

1 tl punaseid tšillihelbeid

u ½ tl soola

Koori bataat ja lõika neljaks. Keeda või auruta, kuni pehmenud. Kurna oad, loputa jooksva vee all ning patsuta paberrätikuga kuivaks. Aseta kõik koostisained köögikombaini ning purusta ühtlaseks massiks. Mass peaks jääma üpriski tahke ning kergesti vormitav.

Eelkuumuta ahi 200°C juurde ning kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Jaga mass viieks ning aseta küpsetuspaberile. Vormi kätega nendest kotletid. Küpseta 200°C juures umbes 20-30 minutit, kuni kotletid on pealt krõbedad. Serveeri soovikohaselt!

Head isu!

Merilin Taimre

Retsepte jagan ma ainult Buduaaris, aga vaata minu Facebooki toidublogi, kus on pilte toitudest, mida olen teinud. Tumblris pean elustiili blogi ja Bloggeris Austraalia blogi

 

Vaata ka Merilini teisi retsepte:

Merilini kiire powersnack PBBB – Peanut Butter Banana Bread

Merilin kokkab: hummus on mu lemmiksnäkk. RETSEPT!

Buduaari uus hobikokk on Merilin Taimre. RETSEPT!