4 TOITU, MIDA SALATI SEES kunagi süüa ei tohiks

8 kommentaari
4 TOITU, MIDA SALATI SEES kunagi süüa ei tohiks

Prae asemel salati eelistamine pole alati kõige tervislikum valik! Kui näiteks praad koosneks värskest salatist ja punasest lihast ning salat oleks üle niristatud rasvase kastme ja õlis röstitud saiakuubikutega, siis selge see, et hoopis praad on figuurile parem valik. Kui sa soovid kaalust alla võtta või oma figuuri joont säilitada, siis kõige olulisem on jälgida seda, millest sinu toidud koosnevad.

Prae asemel salati eelistamine pole alati kõige tervislikum valik! Kui näiteks praad koosneks värskest salatist ja punasest lihast ning salat oleks üle niristatud rasvase kastme ja õlis röstitud saiakuubikutega, siis selge see, et hoopis praad on figuurile parem valik. Kui sa soovid kaalust alla võtta või oma figuurijoont säilitada, siis kõige olulisem on jälgida seda, millest sinu toidud koosnevad.

Allpool on välja toodud neli toitu, mis muudavad salati ebatervislikuks. 

1. Röstitud saiakuubikud

Näiteks Caesari salat koosneb alati rasvasest kastmest ja saiakuubikutest, mis teevad sellest üsnagi kalorirohke toidu, ent väärtuslikke toitaineid sai ja kaste teadupärast ei sisalda. Jäta sai kõrvale ja söö selle asemel rohkem valku – küsi salatile rohkem kanafileed juurde.

2. Juust

Juust on tervisele kasulik ja kindlasti ei tuleks sellest loobuda, kuid siinkohal kehtib märksõna “mõõdukus”. Päevas võiks tarbida kuni 50 grammi juustu, mitte rohkem, sest see on väga kõrge rasvasisaldusega ja kui sinu eluviis on pigem istuv, siis organism lihtsalt ei kuluta neid kaloreid ära. Tulemus – kaal tõuseb märkamatult. 

3. Rasvased salatikastmed

Poes müüdavad salatikastmed ja restoranides pakutavad kastmed on väga kõrge kaloraažiga ning lisaks rasvadele leidub neis sageli ka palju suhkruid ja soola. Mitte midagi kasulikku, ent ohtralt kahjulikku. Salatile võiks kastme asemel lisada kvaliteetset õli (kanepiseemne-, kõrvitsaseemne-, seedermänniseemne-, Kreeka pähkli-, seesamiseemne- või oliiviõli). Ja muidugi on head variandid ka kodujuust, pisut hapukoort ja värsked ürdid. Sidrunimahl annab samuti salatile maitset juurde.

4. Suhkrus või soolas röstitud pähklid

Poest tasub osta pähkleid, mida ei ole üldse töödeldud – nii võid olla kindel, et toitained ei ole kõrge kuumusega ära hävitatud ja muidugi lisab soola ja suhkruga röstimine pähklitele ka lisakaloreid. Pigem lisa salatile maitsestamata pähkleid või hoopis seemneid. 

Allikas: healthyfoodhouse.com