5 PÕHJUST, miks oma toidule kaneeli lisada

5 PÕHJUST, miks oma toidule kaneeli lisada

Kaneel lisab toidule maitset ja soojust ning lisaks on tegu igati kasuliku vürtsiga, mida lausa peaks oma tervise nimel iga päev tarbima. Kaneelis leidub mitmeid organismile vajalikke aineid ning lisaks sellele aitab kaneeli tarbimine ka söögiisu kontrolli all hoida ja magusaisu leevendada.

Kaneel lisab toidule maitset ja soojust ning lisaks on tegu igati kasuliku vürtsiga, mida lausa peaks oma tervise nimel iga päev tarbima. Kaneelis leidub mitmeid organismile vajalikke aineid ning lisaks sellele aitab kaneeli tarbimine ka söögiisu kontrolli all hoida ja magusaisu leevendada.

Allpool on välja toodud 5 põhjus, miks oma toidule kaneeli lisada:

1. Täiskõhutunne

Kaneeli tarbides tekib täiskõhutunne kiiremini ning see hoiab ära ülesöömise.

2. Veresuhkur

Kaneel hoiab veresuhkru stabiilsena ning sellest tulenevalt ei teki ka meeletuid näljasööste.

3. Ajutöö

Uuringud kinnitavad, et kaneeli tarbimine parandab ajus kognitiivseid protsesse.

4. Südametöö

Kaneeli ja teisi vürtse tarbivatel inimestel on organismis rohkem antioksüdante, mis omakorda vähendavad riski haigestuda südamehaigustesse. 

5. Parkinsoni tõbi

Uuringud näitavad, et kaneeli regulaarne tarbimine aitab ära hoida parkinsoni tõbe ning parandada motoorseid funktsioone.

Allikas: healthyfoodhouse

Sarnased artiklid