7 PÕHJUST, miks hapukapsast süüa

6 kommentaari
7 PÕHJUST, miks hapukapsast süüa

Toitude hapendamine on tuhandete aastate vanune komme, mis on levinud üle terve maailma. Hapendatud toidud aitavad korrastada seedimist ning kasulike soolebakterite hulka suurendada. Üheks kõige kasulikumaks ning kindlasti ka figuurisõbralikumaks hapendatud toiduks on hapukapsas!

Toitude hapendamine on tuhandete aastate vanune komme, mis on levinud üle terve maailma. Hapendatud toidud aitavad korrastada seedimist ning kasulike soolebakterite hulka suurendada. Üheks kõige kasulikumaks ning kindlasti ka figuurisõbralikumaks hapendatud toiduks on hapukapsas!

 

Mille poolest on hapukapsa söömine kasulik, sellest loe allpool lähemalt:

1. Süües päevas 200 grammi hapukapsast, katab see ära meie päevase C-vitamiini vajaduse.

2. Hapukapsas teeb kõhu korda! See sisaldab palju probiootikume ja ensüüme, mis aitavad seedeelundkonnas tasakaalu hoida ning tugevdavad ka organismi vastupanuvõimet. Seedimine paraneb ja toitainete imendumine verre ning lümfi muutub tõhusamaks.

3. Hapukapsa söömine tugevdab immuunsussüsteemi, aitab vererõhku ja kolesteroolitaset kontrolli all hoida, tugevdab luid, parandab nägemist ja mis veel – see aitab ennetada vähi teket.

4. Kui sa oled pidanud antibiootikume sööma, siis peale seda võiks kindlasti oma menüüsse hapukapsast lisada, sest see toetab organismi kasulike bakteritega ning taastab õige mikrofloora meie soolestikus.

5. Hapukapsas aitab kaalust alla võtta! 100 grammi hapukapsast sisaldab vaid paarkümmend kalorit, ent samas on tegu kõhtu täitva toiduga.

6. Hapukapsas aitab rasvumise korral! Nimelt reguleerib hapukapsa söömine rasvade imendumist organismis.

7. Hapnemise tulemusena tekkinud probiootilised bakterid on asendamatud abilised meie ainevahetuse töökorras hoidmisel ning organism suudab vitamiine ja mineraale paremini omastada. Ka peale alkoholi tarbimist tasuks kindlasti hapukapsast süüa, sest alkohol viib mineraalained kehast välja.

 

Toimetas: Karin Karu

Allikas: health.com