KAS VÄRSKELT pressitud mahl on üldse kasulik?

7 kommentaari
KAS VÄRSKELT pressitud mahl on üldse kasulik?

Värskelt pressitud mahl on paljude arvates tervislik ning aitab kaalust alla võtta, ent reaalsus on paraku hoopis teine. Puuviljadest mahla välja pressimisel kaovad ka kiudained, ent puuviljades sisalduv suhkur jääb alles. Et kiudaineid mahlas enam ei ole, siis võib värskelt pressitud mahla joomine sulle rohkem kahju kui kasu tuua..

Värskelt pressitud mahl on paljude arvates tervislik ning aitab kaalust alla võtta, ent reaalsus on paraku hoopis teine. Puuviljadest mahla väljapressimisel kaovad ka kiudained, ent puuviljades sisalduv suhkur jääb alles. Et kiudaineid mahlas enam ei ole, siis võib värskelt pressitud mahla joomine sulle rohkem kahju, kui kasu tuua..

Kui juua mahla, milles on ohtralt suhkruid, kuid kiudained puuduvad, siis lööb veresuhkrutase kõikuma ja meeletud näljasööstud tekivad kiirelt. Põhjus on lihtne – kiudained hoiavad veresuhkru kontrolli all ja ei lase süsivesikutel kiiresti ja korraga verre imbuda. Nii püsib veresuhkur terve päeva normi piires. 

Seega värskelt pressitud mahl ei ole kasulik ning selle sage tarbimine võib tuua kaasa soovimatud lisakilod! Saad värskest mahlast vaid suhkruid, kuid mitte kiudaineid. Ideaalis võiksid sa teha hoopis nii – võta klaas värsket vett ja lisa sinna puuviljatükikesi. Nii saab sinu organism koos veega ka puuviljas sisalduvaid kiudaineid ja süsivesikud imenduvad aeglaselt, hoides veresuhkru kontrolli all ja kõhu pikemat aega täis.

Kõige kahjulikum on lisada värskelt pressitud mahlale suhkrut juurde – nii on see peaaegu täpselt sama kahjulik kui limonaadi joomine.

Allikas: Youbeauty.com