KEVADINE MAKSAPUHASTAJA: mõru jook, mis põletab kõhurasva

3 kommentaari
KEVADINE MAKSAPUHASTAJA: mõru jook, mis põletab kõhurasva

Peale pikka ja pimedat talve vajab organism turgutust ning selleks, et keha suudaks toksiinidest ja jääkainetest vabaneda, tuleks tarbida kergemaid sööke ning liikuda rohkem. Üheks väga heaks organismi puhastajaks on see lihtne värskusest pakatav jook, mille tegemiseks ei kulu rohkem kui kümme minutit. Tulemuseks on parem enesetunne ja puhtam organism.

Peale pikka ja pimedat talve vajab organism turgutust ning selleks, et keha suudaks toksiinidest ja jääkainetest vabaneda, tuleks tarbida kergemaid sööke ning liikuda rohkem. Üheks väga heaks organismi puhastajaks on see lihtne värskusest pakatav jook, mille tegemiseks ei kulu rohkem kui kümme minutit. Tulemuseks on parem enesetunne ja puhtam organism.

Kevadine maksapuhastaja:

Vaja läheb: 

100 grammi Rooma salatit

2 sellerivart

pool pikka kurki (umbes 150 grammi)

2 hapukat mahlakat õuna

pool sidrunit (mahesidruni puhul võid koos koorega tarbida)

peotäis noori võilillelehti

Tee nii: suru Rooma salat käte vahel sodiks ja pista blenderisse, lisa hakitud kurk, õunaviilud, hakitud sidrun ja võilillelehed. Blenderda ning kõige viimasena lisa seller. Tarbi kohe.

See jook on puhastava ja vett väljutava toimega, lisaks alandab see veresuhkrut ning toetab maksatööd.

Kõige olulisemaks komponendiks on siinkohal noored võilillelehed – need aitavad kaasa puhastusprotsessile sinu kehas, turgutavad maksa ja suurendavad sapieritust. Võilill sisaldab inuliini, millel on veresuhkru taset alandav toime. Võilillelehtedes leidub ka suurel hulgal beetakaroteeni ja A-vitamiini, rauda, kaltsiumit, fosforit ja mangaani. 

Seller aitab organismist kõige tõhusamalt liigset vett välja viia. 

Tegu on vitamiinidest pakatava joogiga, mis turgutab organismi ja tugevdab ka immuunsüsteemi. 

Retsept pärineb Anneli Kõivu raamatust “Kõik mahlaks”.