KÕIGE OHTLIKUM valge mürk, mida inimesed iga päev sisse söövad

KÕIGE OHTLIKUM valge mürk, mida inimesed iga päev sisse söövad

Tänapäeval kutsutakse üheks kõige ebatervislikumaks ja kohati lausa isegi ohtlikumaks toiduaineks valget suhkrut ehk siis kõige tavalisemat töödeldud suhkrut, kuid ekspertide sõnul on olemas veelgi ohtlikum toiduaine. Selleks on naatriumglutamaat (E621), mis inglise keeles kannab nime sodium glutamate.

Tänapäeval kutsutakse üheks kõige ebatervislikumaks ja kohati lausa isegi ohtlikumaks toiduaineks valget suhkrut ehk siis kõige tavalisemat töödeldud suhkrut, kuid ekspertide sõnul on olemas veelgi ohtlikum toiduaine. Selleks on naatriumglutamaat (E621), mis inglise keeles kannab nime sodium glutamate.

Tegu on lisaainega, mida kasutatakse maitsetugevdajana uskumatult paljudes toiduainetes ning eriti just soolastes roogades. Paraku selgub, et inimese tervisele on see väga halb – erinevad uuringud kinnitavad, et naatriumglutamaat (E621) võib põhjustada hormonaalseid tasakaaluhäireid, rinnavalu, kroonilist peavalu, ajuhäireid, maksapõletikku, järsku kaalutõusu ning isegi II tüübi diabeeti.

Lisaks võib selle aine tarbimine muuta inimese allergiliseks, nõrgaks ja uimaseks.

Et oma tervist hoida, tasub kindlasti vältida selliste toiduainete ostmist, mis sisaldavad naatriumglutamaati (E621). Tihti on antud aine pakendil märgitud ka järgmiste nimetustega: (mono)soodium glutamaat, maitsetugevdaja, pärmiekstrakt.

Väga palju on antud ainet kasutusel just Hiina toitu pakkuvates restoranides ning sellest tulenevalt on nimetatud ainet isegi kutsutud Hiina restorani sündroomiks.

Allikas: unseenpedia.com