RETSEPT: GERLI PADARI oivalised šokolaadised rüütlid

1 kommentaar
RETSEPT: GERLI PADARI oivalised šokolaadised rüütlid
Autor: Fazer

Muusik Gerli Padar jagab ülihead retsepti.

Lauljatar tõdeb, et tänu eriolukorrale on nende perel palju rohkem aega, et koos süüa, õues jalutamas käia ja treenida.

Gerli jagab imelihtsat magustoidu retsepti, mida saab koos lastega teha.

Šokolaadised rüütlid

Vaja läheb:

Rüütlid
8 viilu röstsaia
2 dl mandlipiima või tavalist piima
1/2 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1 spl kakaopulbrit
2 muna

Šokolaadikaste
100 g küpsetusšokolaadi
1 spl võid
1/2 dl mandlipiima või tavalist piima

Kaunistuseks
2 banaani
mandlilaaste
soovi korral tuhksuhkrut

Tee nii:

Esmalt valmista šokolaadikaste. Selleks tükelda šokolaad kastrulisse. Lisa muud koostisosad ja kuumuta nõrgal tulel pidevalt segades kuni šokolaad on sulanud ja kaste ühtlane. Lase jahtuda. Seejärel valmista munapiim. Selleks mõõda madalasse kaussi (mandli)piim, suhkur ja vanillsuhkur. Sõelu sekka kakaopulber ning sega vispliga. Viimasena lisa munad. Rösti mandlilaaste kuumal pannil, kuni need saavad pisut värvi ning pane kõrvale. Viiluta ka banaanid. Aseta kaks eelnevalt röstitud saiaviilu munapiima sisse ning hoia neid seal seni kuni need on kergelt läbi imbunud. Seejärel tõsta viilud kuumale pannile ning prae mõlemalt poolt. Kui tõstad viilud taldrikule, siis ühe kääru peale tõsta lusikaga tubli kiht šokolaadikastet ja banaaniviilud. Teine viil säti šokolaadiga kaetud viilu peale kaaneks. Kaunista šokolaadirüütlid mandlilaastude ja tuhksuhkruga ning naudi soojalt.

Foto: Autor: Fazer

Foto: Fazer