SAADA KÜSIMUS: TOITUMISNÕUSTAJA MARIS OJA vastab lugejate küsimustele!

21 kommentaar
SAADA KÜSIMUS: TOITUMISNÕUSTAJA MARIS OJA vastab lugejate küsimustele!

Kuidas võtta kaalust alla nii, et tühja kõhtu kannatama ei peaks ja keharasvaprotsent langeks? Mida tähendab selline mõiste nagu tervislik toitumine tegelikult ja kas tõesti tuleks saleda talje nimel kookidest ja muust heast paremast täielikult loobuda? Sarnaseid küsimusi jätkub küll ja rohkemgi veel ning nüüd on sul ainulaadne võimalus nendele küsimustele ka vastus saada.

Kuidas võtta kaalust alla nii, et tühja kõhtu kannatama ei peaks ja keharasva protsent langeks? Mida tähendab selline mõiste nagu tervislik toitumine tegelikult ja kas tõesti tuleks saleda talje nimel kookidest ja muust heast-paremast täielikult loobuda? Sarnaseid küsimusi jätkub küll ja rohkemgi veel ning nüüd on sul ainulaadne võimalus nendele küsimustele ka vastus saada.

Toitumisspetsialist Maris Oja on üle kümne aasta õppinud ja uurinud tervisliku toitumise, kaalulangetuse ja sporditoitumise alustalasid ning jätkab enesetäiendamist funktsionaalse toitumise nõustamise õppes. 

Nüüd ootab Maris teie küsimusi! 

Küsimused on oodatud järgnevatel teemadel: tervislik ja tasakaalus toitumine, dieedid, kaalulangetus, seedesüsteem ja kõik seedimisega seonduv (näiteks seedehäired).

Jäta oma küsimus allpool olevatesse kommentaaridesse ja juba maikuu alguses avaldame loo, kus Maris vastab kõikidele teie küsimustele!

Maris toimetab hetkel Tervise Maitsed OÜs ning ise tutvustab ta end järgmiselt: “Nii kaua, kui ma mäletan, olen alati tundnud huvi tervisliku toidu ja ka spordi vastu. Kõik uus, huvitav ja tervislik paneb mul silmad särama. Kõik me tahame hästi ja maitsvalt süüa, tihti ka maiustada – siin olen ma suur leiutaja.

Ja nii, lähtuvalt huvist toidu vastu, läksin ma esmalt Tallinna Tehnikaülikooli õppima toidutehnoloogia- ja tootearenduse eriala ning et end veel harida ja hetkel toimuvaga suurepäraselt kursis olla, otsustasin läbida ka toitumisnõustaja õppe Annely Sootsi Tervisekoolis. Tehnikaülikool andis esmased põhjalikud täpsed teadmised toitumisest, toit- ja toiduainetest, seedesüsteemi toimimisest ning paljust muust põnevast ja olulisest. Ka ei puudunud sealt praktiline toiduvalmistamise ning analüüside ja katsete pool. Tervisekool omakorda aga võimaldas erinevaid teemasid veelgi sügavamalt lahti mõtestada ning teadmisi veelgi kinnistada ja oluliselt uuendada. Ka oma magistritöös pühendusin teemale, mis analüüsis harrastussportlaste menüüd. Need teadmised tulid kasuks ka kuueaastase spordiklubis töötamise jooksul.

Loe Marise kohta rohkem siin

Jäta oma küsimus allpool olevatesse kommentaaridesse!