SPETSIALISTID: HILISED SÖÖJAD riskivad väga suure ohuga

7 kommentaari
SPETSIALISTID: HILISED SÖÖJAD riskivad väga suure ohuga

Võiks arvata, et see, millisel kellaajal süüakse, ei mängi laias laastu olulist rolli ning et loeb üksnes see, kui palju kaloreid tarbitakse, kuid viimatise uuringu kohaselt ei olegi kalorite arv kõige määravam. Nimelt selgub, et hilised sööjad riskivad kõrge rasvaprotsendi ja isegi rasvumisega.

Võiks arvata, et see, millisel kellaajal süüakse, ei mängi laias laastus olulist rolli ning et loeb üksnes see, kui palju kaloreid tarbitakse, kuid viimatise uuringu kohaselt ei olegi kalorite arv kõige määravam. Nimelt selgub, et hilised sööjad riskivad kõrge rasvaprotsendi ja isegi rasvumisega.

Uuringus osales kaks gruppi tervislikus kehakaalus täiskasvanuid, kellest pooled sõid ajavahemikus kell kaheksa hommikul kuni kell seitse õhtul ning teine pool sõi ajavahemikus kell kaksteist lõuna ajal kuni kell üksteist hilisõhtul. Mõlemad grupid sõid kaloraažilt sama palju ning ka toidukorrad olid samasugused – kolm põhitoitu ja kaks vahepala.

Magama läksid mõlemad grupid samal ajal ja üles ärkasid samuti samal ajal.

Üllatusena selgus, et need, kes söövad hilisematel aegadel, võtavad suurema tõenäosusega kaalus juurde ning ka nende keha rasvaprotsent tõuseb. Põhjus on lihtne – õhtul hilja süües ei jõua keha enam kaloreid ära põletada.

Allikas: health

Sarnased artiklid