Reklaam sulgub sekundi pärast

1 ASI, MIDA PALJUD KÜLMUTATUD köögiviljade kohta ei tea

Kas külmutatud juurviljad, marjad ja kõikvõimalikud köögiviljad on tervislikumad kui import kaup, mida aastaringselt poelettidelt leida võib? See on küsimus, mille üle paljud on pead murdnud ning vaidlema võiks ehk ilmselt jäädagi, ent reaalsus on see, et vastus sellele küsimusele on täiesti olemas.

Kas külmutatud juurviljad, marjad ja kõikvõimalikud köögiviljad on tervislikumad kui importkaup, mida aastaringselt poelettidelt leida võib? See on küsimus, mille üle paljud on pead murdnud ning vaidlema võiks ehk ilmselt jäädagi, ent reaalsus on see, et vastus sellele küsimusele on täiesti olemas.

Külmutatud köögiviljade ja marjade puhul tekib esmalt küsimus, et kas need üldse vitamiine ja mineraalaineid sisaldavad või mitte? Kui midagi kasulikku neis ei leidu, siis ilmselt pole ka põhjust neid ostukorvi laduda ja selle eest veel raha maksta. Tõsi on aga see, et tegelikult külmutatakse kõik need köögiviljad nende värskuse parimal hetkel ning nad sisaldavad märkimisväärselt rohkem vitamiine ja mineraalaineid kui need viljad, mis on Eestisse imporditud.

Köögiviljad ja marjad, mida meile sisse tuuakse, on sageli korjatud toorena ning need valmivad alles hiljem, mis aga vähendab tunduvalt ka nende maitseomadusi ja toitaineväärtust. 

Lisaks on üldjuhul tegu keemiat täis pritsitud viljadega, mille kasvatamisel on enamasti kasutatud ebatervislikke meetodeid. Organism saab neid süües tohutul hulgal kahjulikke baktereid, mis rikuvad mikrofloorat.

Parim on alati eelistada värsket kodumaist kaupa, ent kui hooaeg on läbi, siis külmutatud viljad on paremad kui imporditud viljad.

Allikas: mindbodygreen