Reklaam sulgub sekundi pärast

1 VÕILEIVA KOOSTISOSA, millest tuleks tervise nimel kohe loobuda

Võileib võib olla igati tervislik ja toitainerikas vahepala või isegi toidukorra asendaja ning samas ka äärmiselt ebatervislik ja kaloririkas. Loomulikult oleneb kõik sellest, millest võileib kokku pannakse ja mil määral üldse vaadatakse koostisosade toitaineväärtust.

Võileib võib olla igati tervislik ja toitainerikas vahepala või isegi toidukorra asendaja ning samas ka äärmiselt ebatervislik ja kaloririkas. Loomulikult oleneb kõik sellest, millest võileib kokku pannakse ja mil määral üldse vaadatakse koostisosade toitaineväärtust.

Valge saia asemel võiks kindlasti eelistada täisteratooteid, sest neis leidub organismile kasulikke aineid. Parim on täisteraleib, ent ka sepik või täisteraröstsai mõistlikus koguses halba ei tee.

Kui sink, juust ja tomat või muu värske köögivili on võileivale pandud, lisavad paljud veel pisut majoneesi ning see väike liigutus tuleks kindlasti ära unustada, sest tegu on tõelise kaloripommiga, mis ei sisalda mitte ühtegi väärtuslikku toitainet. Küll aga toob rohke majoneesi söömine kaasa soovimatud lisakilod.

Majoneesi võiks asendada näiteks Kreeka jogurti või hummusega ning tulemus on kordades tervislikum. 

Juustu tarbimist aga karta pole vaja, sest juust sisaldab märkimisväärses koguses kaltsiumit ja valku. Eelistada võiks juustu, mille valgusisaldus 100 grammi kohta on 26 grammi või rohkem.

Allikas: health