3 ASJA, MIDA MAASIKATE KÜLMUTAMISEL kunagi teha ei tohi

3 ASJA, MIDA MAASIKATE KÜLMUTAMISEL kunagi teha ei tohi

Maasikahooaeg on käes ning just nüüd on õige aeg koju pisut rohkem marju varuda, et neid aegsasti talveks sügavkülma panna. Et maasikad ei kaotaks oma magusat maitset ega tekstuuri, tasub silmas pidada paari olulist nippi.

Maasikahooaeg on käes ning just nüüd on õige aeg koju pisut rohkem marju varuda, et need aegsasti talveks sügavkülma panna. Et maasikad ei kaotaks oma magusat maitset ega tekstuuri, tasub silmas pidada paari olulist nippi.

Õigesti külmutades jäävad maasikad magusamad ja ei muutu vesiseks.

Tihtipeale tehakse maasikate külmutamisel vigu, mille tulemusena kaotavad marjad magusa maitse ja muutuvad vesiseks. 

Allpool on välja toodud kolm olulist asja, mida tasuks maasikate külmutamisel kindlasti silmas pidada:

1. Maasikate pesemine

Kui maasikaid on vaja enne külma panekut pesta, tee seda enne, kui oled maasikad puhastanud. Põhjus on lihtne – kui esmalt eemaldada marjadelt tupplehed ning alles siis neid pesta, muutuvad maasikad külmutades vesiseks. 

2. Maasikate suurus

Kui sa soovid, et maasikad ei kaotaks oma magusat maitset, siis vali külmutamiseks pigem väikesed marjad, sest suuremad kipuvad seest õõnsad olema ja külmudes muutuvad need vesiseks. Mida väiksem ja tumedam maasikas, seda paremini ta külmutatult maitseb.

3. Sügavkülma asetamine

Kui maasikad on puhastatud ja karpidesse laotud, tuleks karbid paariks tunniks külmkappi jahenema panna ja alles siis sügavkülma panna. Temperatuur sügavkülmas võiks olla pigem paari kraadi võrra külmem kui muidu, et maasikad seal võimalikult kiiresti külmuksid. Mida madalamal temperatuuril maasikaid sügavkülmutada, seda rohkem mahla neis säilib. 

Allikas: wellness