Erinevate toitumissoovituste kohaselt peaks lõhet sööma vähemalt kaks korda nädalas, kuid sellest hoolimata on enamiku toidulaual kala vaid kord nädalas või veelgi harvem. Lisaks sellele, et lõhe söömine toetab tervist, sisaldab see suures koguses ka oomega-3-rasvhappeid ja valke. Ajakiri Woman's Health pani kirja veel viis olulist põhjust, miks peaks lõhet regulaarselt sööma. Kasulik näonahale Tänu oomega-3-rasvhapetele aitab lõhe nahka niisutada. Lisaks on kala ka proteiinirikas ning see aitab nahal end uuendada, eriti vanemas eas. Peletab stressi Oomega-3-rasvhapped aitavad üleval hoida serotoniini taset ehk hea tuju hormooni, mis aitab leevendada stressi. Lisaks toetab kalas olev B-vitamiin ajutööd ning mälu. Terved luud Lõhes olev D-vitamiin ja kaltsium aitavad organismil säilitada luude tugevust. Terved juuksed Kalas olevad rasvhapped on kasulikud ka juustele ja peanahale. Lõhes leidub D-vitamiini, mis aitab juuste väljalangemise puhul. Tugev süda Lõhet peetakse põhjusega südamesõbralikuks toiduks. Lõhe on täis kasulikke rasvu ja toitaineid, mis aitavad vähendada südame- ja veresoonkonnahaiguste riski.
Madli Vilsar — FOTO: Madli Vilsar/Instagram EKSKLUSIIV Ilu ja mood INGLISMAAL ELAV MADLI VILSAR: tahan prioritiseerida oma tervist
Mihkel Raud kallimaga — FOTO: Mihkel Raud/Instagram Seltskonnauudised ELU NAGU FILMIS: MIHKEL RAUA noor pruut sai sõrme tõeliselt glamuurse sõrmuse
Piret Järvis-Milder abikaasa ja lastega — FOTO: Piret Järvis-Milder/Instagram Pere ja kodu IMEARMAS KAADER: PIRET JÄRVIS-MILDERI tütar on nii palju kasvanud
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda