7 UUTMOODI IDEED, kuidas võileiba teha

7 UUTMOODI IDEED, kuidas võileiba teha

Võileiva valmistamiseks on võimalusi tohutult palju ja kes arvab, et võileib ei ole tervislik, siis tegelikult on küll. Tuleb lihsalt õiget toormaterjali kasutada ning allpool toomegi välja seitse põnevat ideed, mida oma hommikusele võileivale panna. Mõned neist sobivad kindlasti ka pidulikumaks võileivakatteks! 

Võileiva valmistamiseks on võimalusi tohutult palju ja kes arvab, et võileib ei ole tervislik, siis tegelikult on küll. Tuleb lihsalt õiget toormaterjali kasutada ning allpool toomegi välja seitse põnevat ideed, mida oma hommikusele võileivale panna. Mõned neist sobivad kindlasti ka pidulikumaks võileivakatteks! 

Kes kasutab poest ostetud leiba-saia, kes valmistab ise, ent meeles tasub pidada seda, et leib on tõepoolest kasulikum variant! Ka sepik sobib väga hästi!

Leiva kasulikkuse kohta loe lähemalt siin.

Täpseid koguseid võileivakatete tegemisel ette ei ole antud, seega saab igaüks ise arvestada vastavalt sellele, mitu võileiba valmistada on vaja. 

7 head ideed, mida võileiva peale panna võiks:

1. Avokaado, kõrvitsa- või kanepiseemneõli ja meresool
Uurista avokaadost sisu välja, purusta kahvliga ühtlaseks massiks ning aseta röstitud musta leiva viilule. Nirista peale kanepi- või kõrvitsaseemneõli, pisut meresoola ning naudi kohe! 

2. Klassikaline toorjuust, marineeritud paprika ja toorsink
Marineeritud paprikat müüakse igas suuremas toidupoes, seega ei tohiks selle leidmisega probleeme tekkida. Võileiva valmistamise käik on järgnev: rösti viil leiba, määri peale ohtralt toorjuustu, aseta sellele paar viilu toorsinki ja marineeritud paprikat.

3. Küüslauk, riivitud juust, majonees, tomat, pipar
Pressi küüslauguküüs puruks, sega omavahel riivjuust, majonees ja küüslauk. Võta viil musta leiba või ciabatta’t, rösti ning määri peale küüslaugu-juustusegu. Kõige peale aset paar viilu tomatit ning raputa peale pipart. Segades juustu-küüslaugusegule hulka hakitud muna, saad täitematerjali, millega täidetud mune teha.  

4. Keedetud muna, või, anšoovis ehk vürtsikilu, sibul
Aseta võiga määritud mustale leivale paar viilu anšoovist, sinna peale viilutatud keedumuna. Kõige peale aseta paar sibularatast. 

5. 5% kodujuust, tuunikalakonserv õlis, punane sibul
Võta viil leiba, määri peale kodujuustu ning paar lusikatäit tuunikalakonservi ja kaunista sibularatastega. 

6. Kuumsuitsuheik, sibul, sinep, majonees, hapukoor
Puhasta kala luudest ja eemalda nahk, haki sibul ning sega omavahel kõik koostisosad ilusti läbi. Söö pehme valge saiaga!

7. Marineeritud ananass, kanafilee- või grillkanatükikesed, või, Emmentali või Gouda tüüpi juust
Võta viil saia, määri peale võid, aseta sellele kanafilee- või grillkanatükikesi, sinna peale pool ratast marineeritud ananassi ning kõige peale paar viilu juustu. Küpseta võileibu ahjus 200 kraadi juures, kuni juust on ilusti sulanud.

 

Karin Karu