ANNI ARRO RETSEPT: lapsepõlve roosamannavaht

8 kommentaari
ANNI ARRO RETSEPT: lapsepõlve roosamannavaht

Hinnatud kodumaine kokk Anni Arro on alati väärtustanud lihtsakoelisi toite, mille valmistamine ei nõua suurt vaeva ning samas on tegu oivaliste maitsekombinatsioonidega, mis viivad keele alla nii suurtel kui väikestel.

Hinnatud kodumaine kokk Anni Arro on alati väärtustanud lihtsakoelisi toite, mille valmistamine ei nõua suurt vaeva ning samas on tegu oivaliste maitsekombinatsioonidega, mis viivad keele alla nii suurtel kui väikestel.

Raamatus “Roosamanna & banaanismuuti” jagavad põnevaid retsepte nii Anni ise kui ka Sandra Urvak ning Anni ema Epp Maria Kokamägi.

Siinkohal toome välja nostalgiahõngulise roosamannavahu retsepti, mis maitseb kõige paremini külma piimaga.

Vaja läheb (neljale kuni kuuele):

200 ml jõhvika-, vaarika- või punasesõstramahla

130 g mannat

60 g suhkrut

700 ml vett

peotäis pohli

4 sl vaarikamoosi

Tee nii:

Lase mahl potis keema, lisa moos, pohlad, suhkur ja vispliga samal ajal segades ka manna. Keeda umbes 10 minutit, samal ajal segades, kuni tekib vedela pudru konsistentsiga roosamanna. Jäta jahtuma. Kui pudru on veel pisut soe, aga pigem jahtunud, siis mikserda roosamanna vahtu.

Serveeri külma piima ja mõne särtsaka marjaga!

Sarnased artiklid