ARGIPÄEVA RETSEPT: mõnusalt vürtsikas valge oa pasteet

1 kommentaar
ARGIPÄEVA RETSEPT: mõnusalt vürtsikas valge oa pasteet
pilt: Shutterstock

Võileib on üks tõeliselt geniaalne leiutis, sest kasutades fantaasiat on võimalik valmistada lausa sadu erinevaid võileibu – nii soolaseid kui magusaid.

Valge oa pasteet sobib suurepäraselt värske musta leivaga!

Vaja läheb:

1 purk konserveeritud valgeid ube (kurnatud ja loputatud)

5-6 päikesekuivatatud tomativiilu

2 spl oliiviõli (võib ka ära jätta)

2 spl sidruni- või laimimahla

1 küüslauguküüs

0,5 tl soola

0,5 tl ürte vastavalt maitsele (nt rosmariin, tüümian).

Valmistamine:

Kurna ja loputa oad ja aseta koos kõigi ülejäänud koostisosadega kaussi. Töötle massi saumikseriga seni, kuni tulemuseks on ühtlane ja kreemjas määre.