Reklaam sulgub sekundi pärast

GURMEEKOOL: hõrk lasanje

Ajakiri Buduaar

Maksim Toome

Itaalia köök ei jäta ühtegi toidusõpra külmaks. Sedapuhku jagame Buduaari suvises gurmeekoolis lasanje retsepti, mis valmis restorani Lucca peakoka Jose Francisco Ojeda Ramose taktikepi all.

(terve plaat) Vaja läheb: 500 g lasanje plaate 600 g riivitud mozzarella’t 200 g kõva juustu Synnove Itaallane [caption id="attachment_3061048" align="alignleft" width="152"] Foto: Synnove[/caption] Lasanje Lasanje jaoks vajad suurt ahjuvormi. Esimeseks kihiks vormi põhja pane veidi lihtsat tomatikastet (ilma hakklihata). Nii ei lähe lasanje põhi kõrbema. Edasi lao vormi kiht lasanjeplaate, neile Bologna kaste, siis kiht bešamellkastet ning viimaks riivitud mozzarella’t ja kõva juustu Synnove Itaallane. Korda sama, kuni oled saavutanud sobiva kõrgusega lasanje. Kõige pealmiseks kihiks peaks jääma juust. Küpseta lasanjet ahjus fooliumi all 180 kraadi juures 40 minutit. Veidi enne lasanje ahjust võtmist eemalda foolium, et juust pruunistuks. Bologna kaste 1 kg Maks & Mooritsa hakkliha [caption id="attachment_3061024" align="alignnone" width="152"] Foto: Maks & Moorits[/caption] 2 kg porgandit 300 g (1 pakk) varssellerit 2 suurt sibulat 0,5 l lihapuljongit 4 loorberilehte Punast veini 2 kg tomatikastet Peotäis värsket basiilikut Oliiviõli Valmistamine: Kuumuta pannil oliiviõli. Tükelda varsseller, porgand ja sibul peenelt ja prae õlis kergelt läbi. Lisa sool, pipar, lihapuljong ja loorber. Kui köögiviljad on pehmed, lisa hakkliha ning natuke punast veini. Kui alkohol on aurustunud ja hakkliha kuldpruun, lisa tomatikaste. Lase kastmel tasasel tulel umbes 25 minutit podiseda. Viimasena lisa peotäis värsket basiilikut. Bešamellkaste 1 l piima 70 g jahu 70 g võid 1 spl soola 1 spl jahvatatud muskaatpähklit Pipart maitse järgi Valmistamine: Sulata paksupõhjalises potis madalal kuumusel või, sega sellesse jahu ning kuumuta 1 minut või kuni segu värvub kuldkollaseks. Seejärel lisa piim, suurenda kuumust ning vispelda kaste ühtlaselt kreemjaks. Maitsesta soola, pipra ja jahvatatud muskaatpähkliga.