BUDUAARI GURMEEKOOL VOL 1: Riisinuudlid krevettide ja uputatud munaga

BUDUAARI GURMEEKOOL VOL 1: Riisinuudlid krevettide ja uputatud munaga

Buduaari toimetus on juba viiendat aastat korraldamas maitsvaid ühiskokkamisi, kus koos sõprade ja koostööpartneritega on võimalik tippkokkade juhendamisel omandada uusi köögis toimetamise oskusi ning ühtlasi rikastada oma igapäevatoitude või koduste pidulauaroogade valikut. Talvise aja külmade ilmade tulekul otsustati rännata sooja andvate vürtsiste toitude piirkonda, milleks sai Tai Kuningriik.

Buduaari toimetus on juba viiendat aastat korraldamas maitsvaid ühiskokkamisi, kus koos sõprade ja koostööpartneritega on võimalik tippkokkade juhendamisel omandada uusi köögis toimetamise oskusi ning ühtlasi rikastada oma igapäevatoitude või koduste pidulauaroogade valikut. Talvise aja külmade ilmade tulekul otsustati rännata sooja andvate vürtsiste toitude piirkonda, milleks sai Tai Kuningriik.

Gurmeekursuse juhendajaks oli Tai kööki põjalikult tundev Toiduakadeemia peakokk Tarvo Kullamaa. Tarvo loodud toiduretseptide aasiapärased maitsestajad tõid endaga ühes DTLi esindajad Anu Tamm ja Anu Ozolit. Thai Choice ja Japanese Choice tooteid müüakse kõikides suuremates toidukaplustes. Roogade juurde sobivad joogikooslused, milleks oli valik õllesid, soovitas tunnustatud sommeljee Kristjan Markii. Tema soovitustest lähtuvalt sai valik tehtud Eesti suurim õlletootja – A. Le. Coqi – valikust. Õllejoomise kultuurist, etiketist ja õllede eri tüüpidest andis ülevaate Õlletootjate Liidu juht Peeter Võrk. 

RIISINUUDLID KREVETTIDE JA UPUTATUD MUNAGA

Igapäevasteks põhitoiduaineteks on Tais riis ja riisinuudlid, mille kõrvale pakutakse sageli kala, mereande ja kana, nii frititult, vokitult, grillitult kui ka aurutatult.

Ühele 

20 g riisinuudleid Thai Choice

3 hiidkrevetti

100 ml kalapuljongit

1 sl gluteenivaba sojakastet Japanese Choice 

1 sl vürtsikat Thai Choice mereannikastet

paar koriandrioksakest ja rohelist sibulat

1 muna

 

Valmistamine: 

1. Pane nuudlid käesooja vette likku. Puhasta krevetid kõhu all asetsevast soolest, lõika seljale pikivagu ja keeda 1 minut. Valmista puljong.

2. Sega serveerimiskausi põhjas kokku sojakaste ja vürtsikas mereannikaste. 

3. Pane vesi keema, lisa äädikas, löö sisse muna ja keeda 3 minutit. Võid muna keetmisel kasutada ka toidukilet. Sel juhul lisa kilesse tilk toiduõli.

4. Pane serveerimiskaussi keedetud krevetid ja leotatud nuudlid (kui nuudlid ei ole piisavalt pehmeks ligunenud, kasta need korraks keevasse vette). Lisa puljong ja muna. Serveeri koriandri ja rohelise sibula puistega.

 

Joogikooslus: õlu A. Le Coq Premium

Premiumi delikaatne ja ümar maitse toob esile krevettide delikaatsed nüansid, õlles olev humal tasakaalustab roa mõõdukat vürtsikust.