BUDUAARI GURMEEKOOL VOL 4: Roheline karri sealiha ja baklažaaniga

10 kommentaari
BUDUAARI GURMEEKOOL VOL 4: Roheline karri sealiha ja baklažaaniga

Gurmeekooli neljas hõrgutis võiks kanda nime teistmoodi jõulupühade seapraad. Miks mitte murda traditsioone ja üllatada oma peret või saabunud külalisi vürtsika taipärase sealiharoaga? Samuti teha oma gurmaanist sõbrale söödav jõulukingitus – Thai Choice maitsetega kingipakk. Thai Choice tooteid müüakse kõikjal suuremates toidupoodides ja SIIN veebilehel. 

Gurmeekooli juhendajal ja retseptide autorile, Toiduakadeemia peakokale Tarvo Kullamaale meeldib Tai köögi juures just maitsete omavaheline tasakaal, on teravust ja on magusust, mis annab kokku võimsa maitseelamuse ja see on tema sõnul põhjuseks, miks ta Aasia köökidest just Tai kööki eelistab. Tai köögis pruugitakse ohtralt selliseid maitsetaimi nagu basiilik, tšilli, koriander ja münt. 

ROHELINE KARRI SEALIHA JA BAKLAŽAANIGA

Kaheksale 

2 tk sea sisefileed

300 g baklažaani

20 g basiilikut

2 purki Thai Choice kookospiima 

200 ml kanapuljongit

Thai Choice kalakastet 

Billington’s rafineerimata suhkrut 

Thai Choice rohelist karripastat 

tšilliribasid

                    maisitärklist

Valmistamine: 

1. Puhasta liha kelmetest ja lõika ristikiudu u 3 mm viiludeks. Tükelda baklažaan kuubikuteks.

2. Keeda kokku kookospiim ja puljong. Maitsesta ja lisa karripasta. Paksenda maisitärklisest ja külmast veest segatud paksendajaga. Lisa lihaviilud, baklažaan ja basiilik. Keeda paar minutit. Serveeri karrit eraldi kausist, kaunista tšilliribadega.

Siinsele roale on meile sobiva joogikoosluse soovitanud tunnustatud sommeljee Kristjan Markii. 

 

Joogikooslus: õlu A. Le Coq Alexander Weizen

Weizeni intensiivne puuviljasus sobib rohelise karri intensiivsusega ja õlle täidlus tasakaalustab sealiha lopsakamaid maitseid.

 

Vaata eelmistest gurmeekooli retseptidest järele, kuidas valmistada juurde ka hõrk praeriis SIIT ning ka mahlane ja vürtsikas taipärane part SIIT