BUDUAARI MAITSETEST: rikkalik pelmeenivaagen Vičilt

BUDUAARI MAITSETEST: rikkalik pelmeenivaagen Vičilt

Nagu naised ikka, räägime ka meie Buduaaris omavahel koosolekute ja muude toimetuste vahel söögitegemise ja maitseavastuste teemadel. Seekord ühendasime kevadise Buduaari LIVE turu koosoleku ühise maitsetesti võtmes pelmeenilõunasöögiga. 

Avastasime hiljuti kaupluste külmutatud toodete rividest uued pelmeenipakid, mille valmistajaks on Viči. Oli veidi üllatav seda lugeda, sest Viči ja temaga seotud kaubamärk Esva on siiani meile seostunud kui parimate kalapulkade ja surimi ehk makratooteid pakkuva kaubamärgina, mille ost on alati kogu pere maitsemeelte osas olnud kindla peale minek. Nii paljude erinevate maitsetega pelmeenide avastamine võttis esmalt nõutuks. Millist valida? Tegime proovi ja võtsime ühendust Viči härraga, kes oli lahkelt nõus meile oma kümme erinevat maitsevalikut testimiseks kontorisse kohale toimetama. 

Saadetist köögis lahti pakkides mõistsime, et tegemist on moodsa kosmopoliitse köögi pelmeenidega. Juustu, kana ja puravike kooslus viis maitsemeeled Itaaliasse, shiitake ja fungus seened aga Aasia riikidesse. Samuti leidus valikus veganitele sobivaid maitseid, millest üks oli aasiapäraselt ka küllaltki meeldivalt vürtsikas. Maitseelamust jäime ootama ka meile päris uudse maitsena tunduvatest lõhetäidisega pelmeenidest ja magusatest õuna-kaneelipelmeenidest. 

Kõikide pelmeenide kujust lugesime välja, et peamine osakaal on pelmeenide kõhus peituvas sisus. Ümbritsev taigen oli sisu justkui vaid õrnalt koos hoidmas. Otsus, et esialgu me keeduvette soola ei lisa, oli hea ja õige, sest sisemus pakkus juba iseenesest niivõrd rikkalikke maitseid. 

Lõunasöök võis alata

Meie valmistamise võimalused kontoris jäid ahjuplaadi ja keedupoti piiresse, aga valmistamisviise on pelmeenidel koos ajamääradega välja pakutud koguni kaheksa. Kahel viisil aurutada, õlis frittida, mikrolaineahjus ja pannil valmistada ning isegi grillida.

Maitsjate mõtted liikusid juba tulevikku ja avaldati arvamust, et neid pelmeene, kuna nad on kauni kujuga ja sisu pakub niivõrd ehedat lihaelamust, nagu oleks ise hakklihamasinaga tehtud kraam, siis oleks uhke teha teinekord ka õhtusöök, näiteks bambusaurunõus aasiapäraselt külalistele serveerides. Suvel sooviks grilliversiooni proovida ja õunapelmeenid võiks leida omale mõnes desserdis sobivad kaaslased. Kindlalt otsustasid lapsevanemad, et kuna valmistamisviis on niivõrd lihtne, siis koolilapsed ja ka natuke kobamad kokad saavad iseseisvalt ja kiirelt võrratult maitsva ja toitva roa endale valmis tehtud.  

Vaata GYOZA pelmeenisarja ägedat erilehte, mis pakub erinevaid valmistamisõpetusi, sobivate kastmete tegemise retsepte ja kirjeldab toodete sisu vägagi põhjalikult, SIIT.

Testimise kokkuvõttes oleme targemad selles osas, et tegemist on väärt ja ilmselgelt senistest pelmeeniostudest peajagu parimate maitsetega. Nagu ka meie koosolekukaaslane Ženja Fokin ütles, et ta ei oska kuidagi välja valida seda üht parimat, sest kõik pelmeenid sisaldasid erinevaid häid maitsekombosid. Arvatavasti oleme meiegi ilmselt poes endiselt nõutud, et millist maitset oma ostukorvi asetada.

Valime seega selle maitse, mis sellel hetkel kõige enam kõnetab.

Krista Maldur