BUDUAARI MEREGURMEE VOL1: Huntahvena carpaccio

1 kommentaar
BUDUAARI MEREGURMEE VOL1: Huntahvena carpaccio

Buduaari talvine gurmeekool keskendus kalale ja kalaga kokkukõlavatele jookidele, sest soovisime ideid ja rikastada oma teadmisi, mida saaksime peagi saabuvate pühade pidulauale pakkuda. 

Olime oodatud Tallinna vanalinnas asuvasse kala- ja mereannirestorani The Seafood Bar Tallinn, kus sealne peakokk Dmitri Fomenko oli meile koostanud viiekäigulise menüü retseptid. Kõik koostisosad olid meie tarvis valmis pandud ja asusime meeskondade kaupa piduroogi valmistama. 

Esimese retseptina avaldame oma uute oskuste saladusi maitsva valge kala valmistamise osas, mille puhul olid vau-efektiks nii frititud kapparid kui ka vahustatud hapukoor. Äärmiselt lihtne valmistada, aga tulemuseks tõeline gurmee. 

HUNTAHVENA-CARPACCIO 

1 sööjale

1 tk huntahvenafileed
soola, pipart, oliiviõli
5 g murulauku
30 g 30% hapukoort
15 g väikeseid kappareid
200 ml õli
2 viilu musta leiba

Maitsesta kalafilee soola ja pipraga. Lase u 15 minutit maitsestuda. Küpseta kapparid kuumas õlis, kuni need on krõmpsud. Valmista ise kodune fritüür sõela ja keeduanuma abil. Täida šifoon hapukoorega. Võid hapukoort ka miksriga vahustada. Lisa vahustatud hapukoorele tükeldatud murulauk. 

    

Serveeri kala, hapukoor, kapparid ja maitseroheline röstitud mustal leival.

 

Joogisoovituste osas oli meid harimas sommeljee Evelin Hanson, kes põhjendas maitsete kooskõla ja avaldas meile ka iga veinimaja osas sealsete inimeste tegemiste tagamaid.

JOOGISOOVITUS: La Scola Gavi del Comune di Gavi DOCG

Viinamarjasort: 100% Cortese

Piirkond: Piemonte, Gavi di Gavi DOCG

Veinikojas veinimeistri kontrolli all toimub veini valmistamine vanade perekonnatraditsioonide järgi, mida on üle 80 aasta lihvitud ja oskusi on pärandatud edasi järgmistele põlvkondadele. Veini võib tarbida koheselt, kuid pudelis küpsemine 1-2 aastat muudab veini nauditavamaks. Suurepärane aperitiiviks, kalaroogade ja mereandide juurde. Sobib ka valge liha ja juurviljast küpsetistega.

 

Välimus: kahvatu õlekollane

Aroom: tüüpiline Gavile, peen ja meeldivalt värske

Maitse: traditsiooniline Gavi, õrn, hästi kuiv, elegantse tasakaalustatud happesusega

Serveerida: 12 °C juures

Täname:

 

Sarnased artiklid