BUDUAARI MEREGURMEE VOL3: Sinimerekarbid valge veini kastmes

4 kommentaari
BUDUAARI MEREGURMEE VOL3: Sinimerekarbid valge veini kastmes

Buduaari talvise merelise gurmeekooli osas palusime meid juhendanud The Seafood Bar Tallinn peakokal Dimitri Fomenkol menüüse lisada ka merekarbid. Põhjukseks ikka see, et saada kätte see parim karpide maitsestus, et oma kodus pidulikumal sündmusel pakkuda nii külalistele kui ka iseendale meeldejäävaid maitseelamusi.

Õrnade karpide oluliseks maitsenüansiks sai välja valitud kuumutamisel kõige paremini sobiv vein. 

SINIMEREKARBID VALGE VEINI KASTMES

Neljale

1 kg sinimerekarpe
50 g võid
50 ml valget veini Guerrieri Rizzardi Gosteggiola Soave Classico DOP
20 g küüslauku
5 g tšillit
10 g toiduõli
3 g lehtpeterselli
3 g tilli

Kuumuta pannil toiduõli hästi kuumaks. Lisa õlisse hakitud tšilli ja küüslauk, kuumuta ja lisa karbid ning kuumuta vaid kergelt. Lisa valge vein ja kuumuta 5 kuni 7 minutit, kuni karbid löövad lahti. Kui karbid on avanenud, lisa või ja ürdid. 

  

JOOGISOOVITUS: Guerrieri Rizzardi Gosteggiola Soave Classico DOP

Segus on järgmised viinamarjasordid: Garganega 70%, Chardonnay 30%

Aroom on peen, kompleksne, tunda luuviljalisi, küpsiseid ja kergelt lilli. Maitse värske, mineraalse iseloomu ja kestva järelmaitsega.

Sobib valge liha roogade, linnuliha, küüliku, kitsepiimajuustudega, samuti tugevamate kalaroogade ja Itaalia eelroogadega.

 

Täname:  

 

Krista Maldur