Buduaari SUVEGURMEE vol 3: Toidud otse suitsuahjust

10 kommentaari
Buduaari SUVEGURMEE vol 3: Toidud otse suitsuahjust

Jaanipäev on kohe käes, ees on suve valgeimd ööd, palju lõkke ümber istumisi, mõnus seltskond ja see on suurepärane aeg nautida häid roogasid. Järgnevad suitsused retseptid on inspireeritud suviselt Hiiumaalt.

Jaanipäev on kohe käes, ees on suve valgeimd ööd, palju lõkke ümber istumisi, mõnus seltskond – see on suurepärane aeg nautida häid roogasid. Järgnevad suitsused retseptid on inspireeritud suviselt Hiiumaalt.

Suvel on võimalik  leida kvaliteetset toorainet kõikjalt üle õitsva Eestimaa. Sellega seoses saab kokata värskete ja mahepõllundusest pärit liha, kala ja juurviljadega. Olles leidnud erinevaid lahendusi toidukraami kogumiseks, tuli idee kasutada üle pika aja BBQ grillahju ja kala suitsetamiseks oli vaja kuumaks kütta suitsuahi. Toidu valmistamine suitsuahjudes nõuab üsna pikka ajakulu, kuid aega jaanipävea paiku peaks leiduma igas majapidamises ja selle võrra on meie maitsemeeled erksamad.