Buduaari SUVEGURMEE vol 6: Isetehtud jäätised

Buduaari SUVEGURMEE vol 6: Isetehtud jäätised

  Palava suveilma rannapuhkuse lõpetavad ideaalselt isetehtud hõrgud jäätised. Kokanduse veebilehe Perenaine.ee toimekad naised on jagamas buduaaritaridele valiku eriliselt suussulavate jäätiste retsepte.
 

Palava suveilma rannapuhkuse lõpetavad ideaalselt isetehtud hõrgud jäätised. Kokanduse veebilehe Perenaine.ee toimekad naised on jagamas buduaaritaridele valiku eriliselt suussulavate jäätiste retsepte.

Kui sul on kodus jäätisemasin, siis baasretsept jäätisemasinaga jäätiste valmistamiseks on järgmine:

Peamised koostisained, mis jäätisest jäätise teevad, on munakollased, suhkur ja piima-koore segu. Munakollased tuleb vahustada suhkruga ja sellele lisada äsja keema läinud piima-koore vedelik. Saadud segu kuumutatakse madalal temperatuuril paksenemiseni. Tähtis on silmas pidada, et temperatuur oleks tõesti madal. Muidu võib juhtuda, et muna läheb tükki. Olgugi et olukorda võib päästa sõela või saumikseriga, saab pöördumatult kannatada jäätise maitse. Ohutum on segu kuumutada näites veevannis. See retsept kehtib ainult jäätisemasinas tehtud jäätise puhul. Vastasel juhul läheb jäätis sügavkülmutades kivikõvaks ja selles tekivad jääkristallid. Seda baasretsepti on lihtne täiendada erinevate lisanditega.
Jäätisemasinas valminud jäätis vajab enne serveerimist veel kahetunnist külmumist sügavkülmas. Seejärel võib jäätise tõsta 10 minutiks kapist välja sulama.