DRUMSTICKS – KÕHULE PAI Aasia rütmis

13 kommentaari
DRUMSTICKS – KÕHULE PAI Aasia rütmis

Kui üldjuhul on levinud arvamus, et eestlaste lemmiktoiduks on kartulipuder, hakklihakaste ja tomati-kurgi-hapukooresalat, siis ei pea see siiski alati paika. Eestlaste väga suur lemmik on ka Aasia toit ja eelkõige just Indiast pärit imemaitsvaid roogasid pakub meile pealinnas asuv restoran Drumsticks.

Kui üldjuhul on levinud arvamus, et eestlaste lemmiktoiduks on kartulipuder, hakklihakaste ja tomati-kurgi-hapukooresalat, siis ei pea see siiski alati paika. Eestlaste väga suur lemmik on ka Aasia toit ja eelkõige just Indiast pärit imemaitsvaid roogasid pakub meile pealinnas asuv restoran Drumsticks.

Mugavalt Kadaka ja Akadeemia tee ristmikul asetsev restoran Drumsticks haarab oma välise tagasihoidlikkuse, kuid seest sütitava olemusega, kus otse Indiast ja Nepaalist kohale sõitnud kokad valmistavad autentseid ning vürtsikaid Aasia roogasid kaasa sündinud kuumuse ja kirega. Lisaks India toitudele leiab rikkalikust menüüst ka Hiina ja Tai roogasid alates populaarsetest kevadrullidest, Tom Yum supist ja kimchi’st ning lõpetades mitmete eksootiliste liharoogadega. 

Kohapeal tutvun Indiast pärit koka Karaniga ja valime mulle lõunasöögi välja. Kuna ma ei ole väga tulise vürtsi armastaja, siis palun endale valmistada midagi mitte väga vürtsikat ning just kohalike meelisroogade hulgast. Pean tunnistama, et tulemus viib keele alla! Kirsi-meekana magusas tšillikastmes on totaalne eestlaste lemmik läbi aegade ja mis seal salata – siin ei ole ka millegi üle imestada. Kana on tõesti suus sulav, mõnusalt kleepuva kirsivärvi kastmega, kaetud seesamiseemnetega ja kohe esimese ampsuga tunnen õhetavat ingverit, kõrvale serveeritakse traditsioonilist nuudlirooga köögiviljade ja munaga. 

Endale laseb Karan valmistada väga erilist herne-dal’i, mida samuti maitsta saan. Hernesuppi meenutav kastmetaoline roog on hõrgu maitsega ning sobib eriti hästi just riisiga. Kuna tegemist on taimetoiduga, sobib see imehästi ka taimetoitlaste menüüsse, sisaldades rikkalikult kasulikku kaunvilja. 

Euroopasse tullakse silma paistma

Vesteldes satume rääkima ka sellest, et tegelikult on ju ka kodus ülimalt lihtne mõnd nuudlirooga valmistada, kuid selle maitse ei tule mitte kunagi nii autentne. Selle peale Karan vaid muigab ja väidab, et selles see nipp ongi – India päritolu kokk ei valmista mitte kunagi toitu nii, nagu seda Euroopas õpetatakse ning selles peitub ka nende kokkade väärtus. Ehk olete ka teie leidnud end vahel mõttelt, miks küll inimesed mõnusast soojast kliimast siia põhjamaale tulevad? Vastus on üllatav! Nimelt seepärast, et kuna Indias on omataolisi kokkasid kümneid tuhandeid, ei teki neil seal võimalust silma paista, mistõttu tulevad nad Euroopasse, sealhulgas ka Eestisse, et oma potentsiaali realiseerida. Ja mulle tundub küll, et me oleme õnnega koos! 

Tooraine ja vürtside kohta uurides selgub, et kõike ainult Indiast siiski kohale ei tooda, vaid enamik maitseainetest tellitakse Soomest, küll aga on nii, et kui keegi kokkadest kodumaale reisib või kui Indiast keegi neile siia külla tuleb, toob ta kaasa ka kohalikke vürtse. Osa toorainest on siiski ka ainult India päritolu, kuna meie regioonis teatud asju üldse saadaval ei olegi, kuid autentsuse säilitamiseks siiski vajalikud on.

Rohkelt vürtsi!

Mis mulle muljet avaldab, on restorani Drumsticks filosoofia – võrdselt oluline on nii kvaliteet kui kvantiteet ning see filosoofia peegeldub selgelt ka portsjonis – minu puhul oleks ühele mõeldud portsjonist saanud täiesti kindlalt kõhu täis ka kaks inimest ja seda kõike vaid tosina euro eest. Püsikliente, kes sealseid toite nautimas käivad, on Karani sõnul lausa kaheksa tuhat, kellest neljandik külastab restorani järjepidevalt iga kuu. Neist omakorda on 90% kohalikud ning ülejäänud kümnendiku moodustavad välismaised kliendid, sealhulgas ka Aasiast pärit turistid, kellele külastuse puhul alati midagi eriti meeldejäävat valmistatakse. Loomulikult rohkelt vürtsi lisades! 

Kui Kadaka teel pakub Drumsticks autentseid Aasia roogasid juba alates 2004. aastast, siis eelmisel suvel Viimsis Pärnamäe teel avatud Drumsticks Xpress restoran teenindab eelkõige n-ö takeaway-kliente, kes soovivad toidu kaasa võtta ning seda kodus pereringis või sõpradega koos nautida. Loomulikult on võimalik toitu kaasa osta ka Kadaka tee restoranist, kuid see on kohana populaarne ka püsiklientide hulgas, kus mõned konkreetsed lauad on teatud ajal alati reserveeritud. Tulevikus on Karani eesmärgiks luua veel ka kolmas restoran, liites oma meeskonnaga professionaalse liharoogade koka, ning täiesti uuelaadne kodutellimustel põhinev süsteem. Nii et meil on, mida oodata!

www.drumsticks.ee