GURMEEKOOL – TAI KÖÖK VOL3: Klaasnuudlisalat – Yum Woon Sen

5 kommentaari
GURMEEKOOL – TAI KÖÖK VOL3: Klaasnuudlisalat – Yum Woon Sen

Buduaari Tai köögi gurmeekoolis, mis toimus New Thai restoranis, valmisid toidud just sellisena, nagu neid süüakse ka Taimaal. Järgmine retsept, mille me sellest kooskokkamisest avaldame, kannab kahe tšillikauna märgistust ning uskuge – see oli tõeliselt vürtsikas. Kui soovid vähem vürtsikat, siis vähenda tšilli kogust. 

Võrratus Tai köögis on tasakaalus kõik maitsed ja aroomid ja kui leida see õige tasakaal magusa, soolase ja hapu maitse vahel, paprikate ja tšillide tulisuse, ingveri ja sidrunheina aroomikuse ja selle vürtsika soolasuse vahel, mida annavad sojakaste ja kalakastmed, siis võib see muuta taldrikutäie tavalisi toiduaineid täiesti ainulaadseks ja eriliseks roaks. Vürtsikuse tasakaalustamiseks ja toidu maitse esiletoomiseks olid meie gurmeekooliga kaasatud sommeljee Hannes Aedla joogisoovitused Barton & Guestier veinimaja laiast valikust. 

TAI KLAASNUUDLISALAT – Yum Woon Sen, kolmele

100 g Thai Choice klaasnuudleid

80 g krevette

80 g seahakkliha

20 g varssellerit

30 g punast mugulsibulat

6 tl laimimahla

6 väiksemat värsket punast tšillikauna

6 tl Thai Choice kalakastet 

1 tl suhkrut

näpuotsatäis hakitud koriandrit ja rohelist sibulat 

 

Prae kergelt seahakkliha ning krevetid, lisa juurde ülejäänud eelnevalt hakitud koostisosad.

Sega kalakaste, ½ laimimahlast ning suhkur ühtlaseks ning samas kausis sega kokku kõik ülejäänud ettevalmistatud koostisained.

Keeda klaasnuudleid 2 minutit ja lisa salatisse. 

Thai Choice klaasnuudlid on kerged gluteenivabad salatinuudlid, mis on valmistatud kõhule eriti kergelt seeditavast mungoatärklisest.

Thai Choice kalakaste on kuldne, läbipaistev ning tänu pikale valmistamisprotsessile rikkaliku maitsega. Kalakastet kasutatakse Aasias soola asemel.

Joogikooslus: B&G Vouvray

Chenin Blanc viinamarjad. Aroom on tugev, selgelt tunda puuvilju, tsitrusekoort, aprikoose ning mett. Maitse heas tasakaalus – magusus ning hape ja meeldiv puuviljasus ja tsitrusenüansid.

Barton & Guestier on number üks Prantsuse kaubamärk. Omades peaaegu kolme sajandi pikkust kogemust veiniäris, on B&G tuntud miljonite tarbijate hulgas üle maailma. Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga!

Meeldivat ja maitsvat sügise jätku! Järgmisel reedel avaldame Tai rohelise karri saladused.

Vaata eelmisi Tai gurmeekooli retsepte: 

TOM YUM supp

VÄRSKED KEVADRULLID riisipaberis