Reklaam sulgub sekundi pärast

JAAPANIPÄRANE GURMEEKOOL VOL2: Sushi-kook ja tuunikala sashimi

Jaapanipärase Buduaari Gurmeekooli järgmiseks retseptiks avaldame tuntud headuses sushi, aga seda täiesti uues kujuserveeringus. Hõrgu sushi-koogi võtmesõnadeks on autentne sushi-riis ning õige riisi ja kala maitsestus.

Selle maitsva sushi-koogi tegemisõpetuse pakkus meile välja suvel Nõmmel avatud restorani Kius peakokk Siim Ets. Vajaminevad Jaapani maitse- ja koostisained tõi endaga kaasa Japanese Choice toodete maaletooja firmast DTL Anu Tamm. Japanese Choice valiku leiab kõikidest suurematest toidukauplustest ja e-poest www.maitsemaailm.ee.

SUSHI-KOOK JA TUUNIKALA SASHIMI 

Sobib nii kodugurmeeks kui ka sünnipäevalauale. 

Vaja läheb: 

3 tk Japanese Choice norilehte

500 g Japanese Choice sushi-riisi 

120 g tuunikala

60 g avokaadot, tükeldatud

60 g kurki, õhukesteks ribadeks lõigatud

60 g redist, õhukesteks viiludeks lõigatud

Maitsestamiseks: 

½ tl Japanese Choice wasabi-pastat 

80 g sushi-äädikat 

80 g sojakastet

50 g suhkrut 

50 g soola

1 laimi mahl 

hakitud murulauku 

1 tšillikaun 

serveerimiseks seesamiseemneid

Sushi-riis

Pese riis, keeda vastavalt pakendil olevatele juhistele, lisa keeduvette sool. Kui riis on valmis, lisa sellele suhkur ja sushi-äädikas. 

Tuunikala-sashimi

Viiluta tuunikala õhukesteks viiludeks. Maitsesta sojakastme, laimimahla, hakitud tšillikauna ja murulauguga. 

Aseta sushi-matile norileht ja kata sushi-riisikihi, avokaado, redise ja kurgiga, lisa tuunikalakiht ning korda tegevust teise ja kolmanda norilehe ja uute kihtidega. Serveerimisel raputa peale seesamiseemneid ja kaunista rediseviiludega. 

Võta osa ka retseptimängust, mille võiduks rikkalikult Jaapani maitseid. 

Meie valminud roogi tasakaalustasid ja täiendasid Vinorama Veinistuudio ainulaadsed kvaliteetjoogid.

JOOGISOOVITUS: 

Calmel & Joseph Blanquette de Limoux Brut Limoux AOP

Valgete virsikute ja pirnide aroomiga vahuvein pakub maitses mõnusat puuviljasust. Järelmaitses tsitruseliste meeldiv hape.