Reklaam sulgub sekundi pärast

JAMIE JÄTKAB ÕUNALAINEL: õuna-sellerisupp

Sel nädalal jõuab poelettidele ja postkasti värske Jamie ajakiri. Seni aga toome teieni põneva õunatoidu meie aastatagusest ajakirjast. Mõnusalt kreemjas, aga samas siiski maalähedase maitsega juurseller on magusale ja krõmpsule õunale ideaalseks kaaslaseks. 

Sel nädalal jõuab poelettidele ja postkasti värske Jamie ajakiri. Seni aga toome teieni põneva õunatoidu Jamie aastatagusest ajakirjast. Mõnusalt kreemjas, aga samas siiski maalähedase maitsega juurseller on magusale ja krõmpsule õunale ideaalseks kaaslaseks. 

 

Õuna-sellerisupp kaheksale kuni kümnele 

  • 4 sl oliiviõli
  • 2 sibulat, viilutatud
  • 1 sellerivars, kergelt hakitud
  • 1 juurseller, hakitud
  • 4 õuna, südamed eemaldatud
  • 2 l köögivilja- või kanapuljongit 
  • 200 ml crème fraîche’i
  • paar salveilehekest
  • külmpressitud oliiviõli, supi kaunistamiseks
  • röstitud sarapuupähkleid või riivitud värsket mädarõigast serveerimiseks

1 Aja pool õlist suures potis kuumaks, pane sibul ja sellerivars potti ning kuumuta keskmisel tulel 10 minutit, kuni need on pehmed. Lisa juurseller, õunad ja tüümian, kuumuta veel paar-kolm minutit. Kalla juurde puljong, maitsesta ja hauta madalal kuumusel 30 minutit, kuni juurseller on pehme.

2 Võta supp tulelt ja püreesta saumiksriga ühtlaseks, lisa pool crème fraîche’i. Aja ülejäänud õli potis kuumaks ja prae salveilehed krõbedaks.

3 Jaota supp kulbiga kaussidesse, tõsta peale ülejäänud crème fraîche. Serveerimisel nirista peale veidi külmpressitud oliiviõli, puista peale krõbedad salveilehed ning sarapuupähklid või veidi riivitud mädarõigast.

Ühe portsjoni toiteväärtus: 237 kcal,16,5 g rasvu (6,1 g küllastunud rasvhappeid), 6,5 g valke, 14,6 g süsivesikuid, 9,9 g suhkruid 

 

ajakiri Jamie