Kaaluabi: Suitsukalasupp

11 kommentaari
Kaaluabi: Suitsukalasupp

Suitskala supi sisse panna pole just tavaline. Kuid proovida tasub. Eriti kui maitsetega mängimine on meelepärane tegevus ning meel on uuele avatud.

Suitskala supi sisse panna pole just tavaline. Kuid proovida tasub. Eriti kui maitsetega mängimine on meelepärane tegevus ning meel on uuele avatud.

Suitsukalasupp

250 g kartuli-sibula segu (võib ka sügavkülmutatud)
1 pk meelepäraseid külmutatud köögivilju
8 tk musta pipart teradena
1 suurem loorberileht
2 kalamaitselist puljongikuubikut või vastavalt (liitri jagu) ise tehtud leent
1 liiter vett (ise tehtud puljongi puhul pole vaja)
200 g valget kala maitse järgi (näiteks: külmutatud mintai vmt)
50 g kooritud krevette
40 g külmsuitsulõhet või forelli ribadena
serveerimiseks tilli või murulauku

Lase vesi keema, lisa puljongikuubik, loorberileht ja pipraterad. Lase pisut keeda. Seejärel lisa köögiviljad-kartulid ning anna paar minutit rahus podiseda. Hetke pärast lisa kalatükid ja lase uuesti keema tõusta. Kõige lõpuks lisa supile krevetid (ära keeda!) ja tükeldatud suitsukala. Lase pisut tõmmata ja puista supp üle värske tilliga. Serveeri rukkileiva ja lahjema toorjuustuga, kui on soovi.

Energia/portsjon: 200 kcal

Vaata ka kaaluabi.ee