KAHEKSA TERVISLIKKU 5 MINUTI retsepti Mehhikost

KAHEKSA TERVISLIKKU 5 MINUTI retsepti Mehhikost

Kariibi mere ääres elades ei taha keegi toidu valmistamisele päevas mitu tundi kulutada. Vaatamata sellele söövad sealsed inimesed väga maitsvat toitu, mis pole sugugi vürtsikas või rasvane. Minu viimane Mehhiko reis pakkus palju uusi ideid, kuidas kiirelt ja lihtsalt head toitu teha. Viis minutit ja valmis!
Ehk leiad sinagi siit mõne maitsva idee oma toidulauale.  

 

Seller, juust ja pekaanipähklid

Lõigu kolm sellerivart tükkideks, lisa peotäis pekaanipähkleid ja tükelda 100 g juustu. Kui otsid tugevamat maitsekontrasti, lisa kõva feta juustu, aga väga hästi sobib ka mozzarella või mõni muu kergem juust. 

 

Oliivid, feta juust ja värske kurk

Ava purk oliive, vala vesi pealt ning puista salatikaussi. Lisa üks hakitud pikk kurk ning 
100 g kõvemat feta juustu. Sega läbi ja ongi salat valmis! 

 

 

Valged oad, ananass ja koriander

Kurna purk valgeid ube ja pane salatikaussi. Haki sisse peotäis värsket koriandrit ning tükelda pool ananassi. Parim on ikka värske ananass, aga asja ajab ära ka konservananass.

 

Kuskuss, mais ja avokaado

Pakike kuskussi ja purk maisi peaks igal perenaisel hädaolukorraks köögikapis olema, sest nendest saab oivalisi toite teha. Kuskussi on kiire ja lihtne keeta ning see salatiks ette valmistada, st keeta ja jahutada. Samal ajal kurna maisikonserv ja lõigu kaks avokaadot väikesteks tükkideks. Sega kõik omavahel kokku ja tervislik, toitev ning maitsev salat grill-liha kõrvale või niisama ongi valmis.

 

Spinat, õun ja kitsejuust

Pese spinatilehed, koori ja tükelda kaks õuna. Eriti hea tuleb salat siis, kui sul õnnestub õunatükid korra grillilt läbi lasta. Tükelda kitsejuust ning sega kõik salati komponendid kergelt kokku.

 

Kikerherned, tuunikala ja koriander

See paari minutiga valmiv salat annab korraliku pearoa mõõdu välja. Ava kikerhernekonserv ja vala vesi pealt. Pane kikerherned kaussi ning lisa kurnatud tuunikalakonserv. Sega kõik läbi ning lisa hakitud koriander.

 

Brokoli, feta ja seesamiseemned

Brokoli on ülitervislik, aga igaühele see ei maitse. Et brokoli oleks parima maitsega, keeda seda kuus minutit soolvees. Kurna ning lase jahtuda. Seejärel lisa hakitud feta ja seesamiseemned.

 

Kikerherned, tomat, sibul ja piparmünt

Ma armastan kikerherneid, seetõttu tuleb veel üks retsept nendest. Kurna purk kikerherneid ning lisa kaks tükeldatud tomatit, üks punane sibul ning ühe oksa jagu piparmündilehti, mis on väga peeneks hakitud.

 

Kõiki neid salateid võid maitsestada oliiviõli või mõne muu kergema lemmikkastmega. 

Ilmunud ajakirjas Buduaar
Marge Tava