Reklaam sulgub sekundi pärast

Kartulivorm peekoniga

See retsept on hea, kui sul napib lõunasöögi ideid, aga tahaksid valmistada midagi eriti hõrku ning suussulavat. Proovi seda retsepti ning kommenteeri!

See retsept on hea, kui sul napib lõunasöögi ideid, aga tahaksid valmistada midagi eriti hõrku ning suussulavat. Proovi seda retsepti ning kommenteeri!


Kodune kartulivorm peekoniga

Vaja läheb:

4-5 suuremat kartulit
200g peekonit
1 sibul
3 küüslauguküünt
3dl vahukoort
paprikapulbrit
riivjuustu 
rohelist sibulat


Valmistamine:

Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega kausis kartuliviilud meresoola ja oliivõliga ning kalla ahjuvormi. Küpseta kartuleid 200 kraadi juures kuskil 15-20 minutit. Samal ajal pruunista hakitud sibul, küüslauk ja peekon ning sega kartulitega. Sega vahukoore hulka 1 tl paprikapulbrit ning lisa see omakorda kartulivormile. Küpseta ahjus umbes 20 minutit ning siis raputa peale riivjuust. Küpseta  niikaua kuni juust on kergelt krõbe. Enne serveerimist raputa peale hakitud rohelist sibulat.

 

Mõnusat katsetamist! 

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja