KEELT ALLA VIIV vürtsikilu võileivatort

KEELT ALLA VIIV vürtsikilu võileivatort

Tänase tähtsa päeva puhul süüakse paljudes peredes pidusööki ning juuakse ehk ka pits kangemat. Kindlasti on kõikide laual au sees ka vürtsikilu, kuid miks mitte kasutada natukene fantaasiat ning pakkuda kilu hoopis muul viisil, kui siiani harjunud oleme – näiteks võiks sellest hoopis võilevatordi teha. 

Tubli perenaine Küllike Valkmann nii tegigi ning jagab keelt alla viivat retsepti lahkesti ka kõikide teiste soovijatega. Kogus on mõeldud umbes 30 sööjale. 

Vürtsikilu võileivatort

Kihid

Eesti Pagari must vormileib (4 pätsi)

Vahekreem

600 g vürtsikilu

800 g Otto Piimameistri toorjuustu

200 g hapukoort (20%)

10 keedetud kanamuna

2 keskmist sibulat

100 g Felixi kerget majoneesi (3%)

Kattekreem

20 keedetud kanamuna

2 pakki Saarema võid soolakristallidega

100 g Felixi kerget majoneesi

150 g hapukoort

Kaunistuskreem

1200 g Otto Piimameistri toorjuustu

400 g hapukoort

1 spl suhkurt

maitse järgi soola

Sugarflair sinine ja must toiduvärv

leiva immutamiseks piima (2,5%), katteks hakitud maitserohelist ja keedetud munakollaseid

Tee nii:

Leota leivaviilud piimas ja lao 4*5 suuruselt alusele. Kata esimene ja teine kiht vahekreemiga. Viimasele kihile määri peale kattekreemi ning kata see ühtlaselt hakitud maitserohelise ja purustatud keedetud munakollasega. Lõpuks joonista kaunistuskreemiga pildil olevad kaunistused ning tordiservad, luues sinna nn laudaia imitatsiooni.