Reklaam sulgub sekundi pärast

KIHILINE KRUUBISALAT marineeritud seente ja koduaia õuntega

Eestlane on ikka harjunud juba ammustest aegadest valmistama odrakruubiga toitvaid putrusid. Kui sügisõhtu jahedus nõuab ahju tuld, pani ikka pereema äsjaköetud kuumavasse ahju raske ahjupoti, kus kruup sealihaga kihiti. Seest soojendava supi tegi peotäis lisatud kruupi toitvaks ja tummiseks. Vähem levinud on kruup peolaua segasalatites, ometi on selle maitsva salatiga tore üllatada argipäeval peret või ehtida sünnipäevalauda.

Eestlane on ikka harjunud juba ammustest aegadest valmistama odrakruubiga toitvaid putrusid. Kui sügisõhtu jahedus nõuab ahju tuld, pani ikka pereema äsjaköetud kuumavasse ahju raske ahjupoti, kus kruup sealihaga kihiti. Seest soojendava supi tegi peotäis lisatud kruupi toitvaks ja tummiseks. Vähem levinud on kruup peolaua segasalatites, ometi on selle maitsva salatiga tore üllatada argipäeval peret või ehtida sünnipäevalauda.

2 klaasi kruupe
450 g suitsusinki
1 sibul
4 keedetud porgandit
7 keedetud muna
1 purk marineeritud kurki
5-6 õuna
1 purk marineeritud männiriisikaid või konservšampinjone
majoneesi, hapukoort, maitseaineid
maitserohelist

Pane kruubid enne keetmist vette ligunema, see kiirendab valmimist. Keeda kruubid, kurna ja jahuta. Keeda porgandid ja munad. Haki kurk, sink, sibul ja seened väikseks. Muna, porgand ja õunad riivi. Pane kruubid kausi põhja, siis suitsusink, marineeritud kurk, riivitud porgand, seened, sibul, õun, kõige peale riivitud keedumuna. Kastme jaoks sega majonees hapukoorega, maitsesta soola, piprasegu, suhkruga, et kaste vedelam oleks, võib lisada ka marineeritud kurgi vedelikku. Pane kastet salati keskele, korda kihte ja kata salat kastmega. Torka noaga sisse augud, et kaste paremini alumistesse kihtidesse jõuaks. Kaunista peterselli ja murulauguga ja salati koostises olevate ainetega. Kellele seened ei maitse, võib need ka salatist välja jätta. Sobib hästi näiteks grillkana kõrvale.

Pille Viljamaa
Buduaari hobikokk