KODUNE RABARBERIKOOK lausa sulab suus

KODUNE RABARBERIKOOK lausa sulab suus

Rabarberihooaeg on alanud ja käes on aeg küpsetada selle kevade esimene rabarberikook. See kook väärib tõepoolest tiitlit maailma parim rabarberikook, sest see lausa sulab suus. Samuti on kooki lihtne valmistada. 

Rabarberi-kohupiimakook

Põhi: 

1,2 l nisujahu
4,5 dl suhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl söögisoodat
3 g vanillisuhkrut
375 g võid
2 muna
3 dl piima

Täidis:

rabarbereid
2,5 dl suhkrut
750 g kohupiima
3 muna
3 tl vanillisuhkrut
0,5 dl sidrunimahla

Tee nii: 

1. Sega omavahel põhja kuivained. Sulata võid ja sega kuivainetega. 

2. Jaga taigen kahte osasse. 

3. Lisa ühte osasse munad ja piim. Vooderda vorm küpsetuspaberiga ning kata põhi taignaga. 

4. Tükelda rabarberid ning aseta need vormi. Rabarberit võib olla ohtralt!

5. Sega omavahel täidis ja kalla rabarberite peale. 

6. Seejärel raputa teine osa taignast koogile peale. Küpseta 175 kraadi juures umbes 40 minutit. 

Head isu!