Kuidas katta jaanilaud?

9 kommentaari
Kuidas katta jaanilaud?

Taas on kätte jõudmas kaua oodatud jaanipäev, mis on ühtlasi ka aasta suurim grillimispüha. Tallegg annab omalt poolt mõned soovitused, mida jaanilauale panna ja mida grillimisel jälgida.

Taas on kätte jõudmas kaua oodatud jaanipäev, mis on ühtlasi ka aasta suurim grillimispüha. Tallegg annab omalt poolt mõned soovitused, mida jaanilauale panna ja mida grillimisel jälgida.

Jaanilaud võiks oma valikuga olla lihtne ja kerge, et vältida ülesöömist. Seega võiks jaanilaud koosneda lihast ja grillvorstidest, erinevatest salatitest ja kastmetest liha kõrvale, kergetest suupistetest  ning jahutavast joogipoolisest.

Liha ja grillvorstid

Grillima asudes teevad ahvatlevad toidulõhnad oma töö ning kõht läheb topeltkiirusel tühjaks. Seega on kaval alustada grillimist kanagrillvorstidest (näiteks Jogurti-tilli šašlõkivorstid või Kanagrillvorstid juustuga), mis saavad küpseks ca 5 minutiga.

Samaaegselt pange grillima pikemat küpsetusaega (ca 25-30 min) nõudvad šašlõkid ja kana poolkoivad (soovitame proovida uut maitselemmikut Barbeque kanašašlõkki, mis on maitselt suitsune ja kergelt magus, ning selle aasta uudist – Metsamarja kana poolkoibi, mis on marjase ning õrnalt vürtsika järelmaitsega).

Väga maitsvad soojad suupisted saate valmistada erinevas maitsestuses kana pooltiibadest. Grillige need krõbedaks (ca 15 min) ja serveerige soojalt koos jahutava joogipoolisega. Proovida soovitame näiteks Juustu või Jogurti-tilli kana pooltiibu.

Nipp: maitsev grill-liha eeldab pikemat marineerimisaega, seega võite julgelt osta säilivuskuupäeva viimase otsa tooteid. Mida kauem on liha marinaadis laagerdunud, seda sügavamale on maitsed imbunud ja tulemus maitsvam.

Kastmed liha kõrvale

Paljud meist armastavad liha kõrvale maitseks lisada ketšupit, kuid sel jaanipäeval võiks proovida midagi uut. Santa Maria tootevalikus on erinevaid kastmeid, mis sobivad iseseisvalt liha marineerimiseks kui ka lihtsalt kastmena grill-liha kõrvale. Soovitame proovida magusat ananassiglasuurkastet, mida võib kasutada grill-liha kastmena, maitseks dipisegu valmistamisel kui ka juurviljade grillimisel mop-kastmena.

Nipp: kui grillid marinaadis liha, siis kasuta karbis/ämbris olev marinaad mop-kastmena ära. Pintselda liha marinaadiga 2-3 korda grillimise jooksul, saad maitsekama ja mahlasema lõpptulemuse.