KUKESEENTE SÖÖMISEL avastati uskumatu ravitoime

5 kommentaari
KUKESEENTE SÖÖMISEL avastati uskumatu ravitoime

Kukeseened on tervisele imetabaselt kasulikud ning see on teaduslikult kinnitatud! Tegu on hindamatu loodusliku tervendajaga, mille abil on võimalik puhastada organismi parasiitidest, tugevdada immuunsüsteemi ja lisaks toetab nende seente söömine ka maksa tööd. Kõige tähtsam on aga neid õigel moel süüa, sest vaid nii avalduvad kasulikud tegurid.

Kukeseened on tervisele imetabaselt kasulikud ning see on teaduslikult kinnitatud! Tegu on hindamatu loodusliku tervendajaga, mille abil on võimalik puhastada organismi parasiitidest, tugevdada immuunsüsteemi ja lisaks toetab nende seente söömine ka maksa tööd. Kõige tähtsam on neid aga õigel moel süüa, sest vaid nii avalduvad kasulikud tegurid.

Kukeseened ei ussita peaaegu mitte kunagi ning nende söömine aitab võidelda usside vastu, mis vale toitumise või mõne muu põhjuse tagajärjel inimorganismi sattuda võivad. See pole veel kõik! Kukeseentel on avastatud kasvajatevastane mõju ja lisaks aitab nende lisamine menüüsse ka põletikulisi protsesse organismis ennetada. Tegu on lausa loodusliku antibiootikumiga, millele võrdset looduses pakutava toidu seast leida on pea võimatu.

Nüüd jõuame kõige olulisema punktini – kukeseente ravitoimed avalduvad vaid toorel kujul seene söömisel, sest kuumutamisel lähevad kõige kasulikumad ained paraku kaduma. Ka kuivatatud kukeseened ja kukeseenejahu, mida ei ole kuivatatud kõrgemal temperatuuril kui 40 kraadi, omavad eelpool mainitud tervistavaid omadusi.

Kukeseened, mida pole töödeldud kõrgemal temperatuuril kui 40 kraadi, sisaldavad hinomanoosi – see tapab inimese sooltes elavaid parasiite ja hävitab ka ussimunad. Lisaks puhastab nende söömine organismi ja tugevdab immuunsüsteemi.

Profülaktika mõttes võiks paar korda aastas kindlasti kukeseeni kas toorelt, kuivatatud kujul või jahuna oma menüüsse lisada ja selle läbi ka oma organismi puhastada.

Kukeseenejahu ning ka kuivatatud seeni sobib ideaalselt segada riisiroogadele, suppidele ja isegi soolastele putrudele – oluline on lisada toidu valmimisel, sest temperatuur ei tohi olla niivõrd kuum, et see kukeseene toimeained hävitaks. Toorest kukeseenest võiks aga teha carpaccio‘t! 

Toome ka lihtsa retsepti, kuidas valmistada mõnusat kukeseene-carpaccio‘t:

Vaja läheb: ilusaid kukeseeni (peotäis sööja kohta), jahvatatud meresoola ja musta pipart, pisut valge veini äädikat, esimese külmpressi (extra virgin) oliiviõli, parmesani juustu

Tee nii: viiluta seened hästi õhukeseks ja laota vaagnale, keeruta veskitest peale pisut soola ja pipart, nirista õrnalt peale valge veini äädikat ja oliiviõli. Kõige peale õhukesed parmesaniviilud. Naudi kohe!

Allikad: zambianeye.com, http://questionns.com