Reklaam sulgub sekundi pärast

KÜPSETA PÜHAPÄEVAL ÜKS maagiline šokolaadikook

See keelt alla viiv šokolaadikook on paljude lemmikuks. Lisaks hõrgule maitsele on seda kooki ka väga lihtne valmistada. Selle saladus peitub kahevärvilises, maitsvas glasuuris, kirjutab Kotikokki.fi.

Vaja läheb:

6 dl suhkrut
5 dl jahu
2 tl vanillisuhkrut
4 tl küpsetuspulbrit
6 spl kakaopulbrit
3 dl keeva vett
300 g võid
4 muna

Võikreem:

150 g võid
5 dl tuhksuhkrut
4 tl vanillisuhkrut

Glasuur:

100 g Fazeri sinist šokolaadi
100 g tumedat šokolaadi

Kaunistuseks:
valge šokolaad

Tee nii: sega omavahel kõik kuivained. Lisa keev vesi ja sulatatud või ning seejärel kanamunad. Küpseta 200 kraadi juures umbes pool tundi. Lase koogil ära jahtuda. 

Võikreemi valmistamine: mikserda või pehmeks. Lisa vanillisuhkur. Seejärel lisa vähehaaval tuhksuhkur, samaaegselt mikserdades. Kui kreem jääb liiga paksuks ja selle kandmine koogile on raske, võid seda vähese kuumuse juures mikrolaineahjus vedelamaks muuta. Määri võikreem tasaselt koogi peale. Aseta kook hetkeks külmkappi, kuni võikreem on kõvaks muutunud. 

Glasuuri tegemine: sulata šokolaad ja lase sellel natukene jahtuda, enne kui lisad selle võikreemi peale. Aseta kook külmkappi, et glasuur tahkuks. 

Seejärel kaunista kook sulatatud valge šokolaadiga. Näiteks tee koogile peale triibud. 

Head isu!