Buduaar kutsus taaskord kokku sõbrad ja koostööpartnerid, et üheskoos tore kokkamisüritus ette võtta ning uusi maitseideid ammutada. Kevadise gurmeekooli sisuks sai Lihavõtte pühade lauale passivad road. Lähtusime küll Lihavõtte traditsioonidest kuid soovisime oma valmistatavatele roogades tunda ka fantaasiarikkust. Buduaar kutsus taas kord kokku sõbrad ja koostööpartnerid, et üheskoos tore kokkamisüritus ette võtta ning uusi maitseideid ammutada. Kevadise gurmeekooli sisuks said lihavõttepühadelauale passivad road. Lähtusime küll lihavõttetraditsioonidest, kuid soovisime oma valmistatavates roogades tunda ka fantaasiarikkust. Meie soovidest lähtuvalt lõi restorani Farm brand chef Dmitri Rooz viis hõrku retsepti, mille valmistegemise osas olid meile abiks restorani Farm peakokk Mihkel Kalbus ja Karl-Erik Varrak. Gurmeekoolide tavaks on saanud end ka parimate joogipooliste osas harida ning sõbrad Tridensist saatsid mekkimiseks teele maailma vanima rummi valmistaja Mount Gay valikut, millest valmistas meile kokteile Kristo Tomingas. PARDIMAKSAKOMPVEKID Esimese retseptina avaldame vägagi maitsva pardimaksast valminud glasuuritud suupistepala, mida oli üllatavalt lihtne valmistada. Pasteet: 500 g Rannamõisa jahutatud pardimaksa 100 g suitsupeekonit 150 g porgandeid 150 g šalottsibulaid 1 vaniljekauna seemned 100 g Alma vahukoort 150 g Alma võid 80 g mandlilikööri musta pipart, soola Glasuur: 250 g mustsõstraid 100 g suhkrut 100 g vett Tükelda peekon, porgand, sibul, maks ja prae läbi. Lisa liköör, kohvikoor ja või ning hauta 10 minutit. Blenderda kõik kreemiks, suru segu läbi sõela ning vala kommivormi. Tõsta sügavkülma ja lase kõvaks külmuda. Valmista glasuur. Keeda koostisosasid 10 minutit ja blenderda. Lisa soojale segule 40 g želatiinipulbrit ja jahuta kergelt, aga ära lase tarretuda. Tõsta pasteedipallid välja, torka sisse hambatikud ja kasta 2 korda glasuuri sisse. Külm pasteedipallike võtab hästi glasuuri kinni. Eemalda hambatikud ja serveeri röstitud seedermänniseemnetega. Kokteilisoovitus: Silver Lemon 4 cl Mount Gay Silver rummi Sprite, laim, jää Mount Gay Silver maitse: kuiv, mahe, vihjed tsitrustele Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Gurmeekoolist võtsid osa veebimängu võitjad Kristina ja Helen, televisioonist tuntud Merlyn ja Liina, Valio Eesti kaunis naisesindus Nele, Marin ja Ketlyn, Rannamõisa toodetega saabus kokkama David ning Buduaarist said heast maitseelamusest osa Kätrin, Krista, Joanna, Marget, Kai ning külalised Merike ja Peeter. tekst: Krista Maldur
Kristina Pärtelpoeg — FOTO: Kristina Pärtelpoeg/Instagram Suhted ja seks KRISTINA PÄRTELPOEG uute meestega tutvumisest: ma ei otsi oma lapsele isa
Liis Lemsalu — FOTO: Liis Lemsalu/Instagram Seltskonnauudised ELU NAGU FILMIS: Liis Lemsalu jagas erilisi hetki puhkusest koos mehe ja pisipojaga
Reet Härmat ja Brigitte Susanne Hunt — FOTO: Erakogu Buduaari sõnumid Brigitte Susanne Hunt avaldab oma kaalulanguse nipid ja numbrid
Mees ja naine — FOTO: 123rf.com Suhted ja seks TOP 3: KAVALAD trikid, mida mehed naiste vallutamiseks kasutavad
kasvuhoone — FOTO: 1A.ee Sisuturundus Kasulik juhis: kuidas valida kasvuhoone, mis sobib rõdule või katuseaeda?
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?