LIHAVÕTTE GURMEEKOOL VOL1: Pardimaksakompvekid

13 kommentaari
LIHAVÕTTE GURMEEKOOL VOL1: Pardimaksakompvekid

Buduaar kutsus taaskord kokku sõbrad ja koostööpartnerid, et üheskoos tore kokkamisüritus ette võtta ning uusi maitseideid ammutada. Kevadise gurmeekooli sisuks sai Lihavõtte pühade lauale passivad road. Lähtusime küll Lihavõtte traditsioonidest kuid soovisime oma valmistatavatele roogades tunda ka fantaasiarikkust.

Buduaar kutsus taas kord kokku sõbrad ja koostööpartnerid, et üheskoos tore kokkamisüritus ette võtta ning uusi maitseideid ammutada. Kevadise gurmeekooli sisuks said lihavõttepühadelauale passivad road. Lähtusime küll lihavõttetraditsioonidest, kuid soovisime oma valmistatavates roogades tunda ka fantaasiarikkust.

Meie soovidest lähtuvalt lõi restorani Farm brand chef Dmitri Rooz viis hõrku retsepti, mille valmistegemise osas olid meile abiks restorani Farm peakokk Mihkel Kalbus ja Karl-Erik Varrak. Gurmeekoolide tavaks on saanud end ka parimate joogipooliste osas harida ning sõbrad Tridensist saatsid mekkimiseks teele maailma vanima rummi valmistaja Mount Gay valikut, millest valmistas meile kokteile Kristo Tomingas.

PARDIMAKSAKOMPVEKID 

Esimese retseptina avaldame vägagi maitsva pardimaksast valminud glasuuritud suupistepala, mida oli üllatavalt lihtne valmistada. 

 

 

 

 

Pasteet:

500 g Rannamõisa jahutatud pardimaksa 

100 g suitsupeekonit

150 g porgandeid

150 g šalottsibulaid 

1 vaniljekauna seemned

100 g Alma vahukoort

150 g Alma võid

80 g mandlilikööri

musta pipart, soola

Glasuur:

250 g mustsõstraid

100 g suhkrut

100 g vett

Tükelda peekon, porgand, sibul, maks ja prae läbi. Lisa liköör, kohvikoor ja või ning hauta 10 minutit. Blenderda kõik kreemiks, suru segu läbi sõela ning vala kommivormi. Tõsta sügavkülma ja lase kõvaks külmuda. Valmista glasuur. Keeda koostisosasid 10 minutit ja blenderda. Lisa soojale segule 40 g želatiinipulbrit ja jahuta kergelt, aga ära lase tarretuda. 

Tõsta pasteedipallid välja, torka sisse hambatikud ja kasta 2 korda glasuuri sisse. Külm pasteedipallike võtab hästi glasuuri kinni. Eemalda hambatikud ja serveeri röstitud seedermänniseemnetega. 

 

Kokteilisoovitus: Silver Lemon

4 cl Mount Gay Silver rummi

Sprite, laim, jää

Mount Gay Silver maitse: kuiv, mahe, vihjed tsitrustele

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Gurmeekoolist võtsid osa veebimängu võitjad Kristina ja Helen, televisioonist tuntud Merlyn ja Liina, Valio Eesti kaunis naisesindus Nele, Marin ja Ketlyn, Rannamõisa toodetega saabus kokkama David ning Buduaarist said heast maitseelamusest osa Kätrin, Krista, Joanna, Marget, Kai ning külalised Merike ja Peeter.

tekst: Krista Maldur