Reklaam sulgub sekundi pärast

MAITSEV JA TERVISLIK: köögiviljad kimchi marinaadis

See retsept on pärit värskest Jamie ajakirjast. Marineeritud köögiviljad sobivad imehästi igasuguse grillitud liha kõrvale, kuid samas on need nii mõnusalt värsked, et kõlbavad ka eraldi toidukorraks. Kõik, kes seda söönud on, küsivad aina juurde...

See retsept on pärit värskest Jamie ajakirjast. Marineeritud köögiviljad sobivad imehästi igasuguse grillitud liha kõrvale, kuid samas on need nii mõnusalt värsked, et kõlbavad ka eraldi toidukorraks. Kõik, kes seda söönud on, küsivad aina juurde...

 

Retseptis on kogused neljale kuni kuuele sööjale

Vaja läheb:

1 keskmine fenkol, kuueks lõigatud
15 redist, pikuti poolitatud
kimp beebiporgandeid, pikuti poolitatud
1 valge sibul, kooritud ja 1,5 cm paksusteks ringideks lõigatud
1 kimp talisibulat, puhastatud ja viilutatud
50 g lehtkapsast, varred eemaldatud
¼ lillkapsast, õisikud eraldatud ja poolitatud
¼ tl soola

Marinaad

180 ml valge või punase veini äädikat
10 g soola
35 g suhkrut
160 g kimchi’d (vt märkus)
2 küüslauguküünt, kooritud
1 pikergune šalottsibul, kooritud
½ kimpu koriandrit, kergelt hakitud

1 Aja praepann pliidil keskmiselt kuumaks. Prae köögivilju mitmes jaos paari tilga õliga nii, et köögivilja suurem pind jääb alati vastu panni: võta teine pann ja suru sellega köögiviljad tugevasti vastu panni põhja. Prae 3–5 minutit kummaltki poolt, lase jahtuda ja maitsesta soolaga.

2 Marinaadiks sega äädikas, sool ja suhkur potis 200 ml veega. Kuumuta keskmisel tulel, kuni suhkur ja sool on täielikult lahustunud. Tõsta kõrvale jahtuma.

3 Surista kimchi, küüslauk ja šalottsibul kannmiksris sortsu marinaadiga ühtlaseks pastaks. Lisa ülejäänud marinaad ja hakitud koriander. Kalla marinaad praetud köögiviljadele ja lase enne serveerimist vähemalt tunnike seista.

Ühe portsjoni toiteväärtus: 123 kcal, 1,9 g rasvu (0,3 g küllastunud rasvhappeid), 4,4 g valke, 20,8 g süsivesikuid, 17,8 g suhkruid

Märkus: Kimchi on Korea köögist pärit roog ehk fermenteeritud köögiviljad. Nende valmistamise õpetuse leiad Jamie 2014/15 aastaraamatust lk 180.

 

Retsept on pärit Jamie ajakirjast aprill-mai 2016. JAMIE proovitellimust või aastatellimust saad vormistada SIIN.