Riisi söömine iseenesest tervisele ohtlik ei ole, ent kui näiteks keedetud riis jätta tunniks või paariks toatemperatuurile, on olukord teine. Selgub, et tihtipeale just seda viga tehaksegi ning tulemuseks võib halvimal juhul olla toidumürgitus. Riisi söömine iseenesest tervisele ohtlik ei ole, ent kui näiteks keedetud riis jätta tunniks või paariks toatemperatuurile, on olukord teine. Selgub, et tihtipeale just seda viga tehaksegi ning tulemuseks võib halvimal juhul olla toidumürgitus. Süüdlaseks on siinkohal Bacilleus cereus'e nimeline bakter. Nimelt sisaldab töötlemata riis Bacilleus cereus'e bakteri eoseid, mis ei kao ka siis, kui riis on keedetud ning just toatemperatuurile seisma jätmine põhjustab bakterite vohamise. Tihtipeale keedetakse korraga rohkem riisi, et seda näiteks õhtusöögiks üles soojendada, ent kui sa jätad riisi peale keetmist toatemperatuurile, hakkavad Bacilleus cereus'e bakterite eosed arenema ja õhtul seda riisi enam süüa ei tohiks. Kõige turvalisem on riis peale keetmist ära tarbida ning alles jäänud kogus suletud anumas külmikusse asetada. Õhtuks või lõunasöögiks riisi üles soojendamine, mis on vahepeal jõudnud toatemperatuuril seista, ei ole hea mõte. Allikas: dailymail
Jennifer Lopez — FOTO: AP/Scanpix Seltskonnauudised KUUM KLÕPS! JENNIFER LOPEZ tähistas suurt juubelit
HEA TEADA! TOIDUAINED, mis aitavad kaasa kaalulangusele — FOTO: 123rf Ilu ja mood HEA TEADA! TOIDUAINED, mis aitavad kaasa kaalulangusele
Grete Paia — FOTO: Galina Deinega Seltskonnauudised TÕELISED DAAMID! GRETE PAIA külastas emaga Saaremaa ooperipäevi
Kingitused, mis su kallima õnnelikuks teevad — FOTO: 123rf Suhted ja seks OTSE SÜDAMEST! Kingitused, mis su kallima kindlasti õnnelikuks teevad