Reklaam sulgub sekundi pärast

PARIM RETSEPT KUUMAL SUVEPÄEVAL: külm peedisupp

Ilmad on soojad ning jahutava jäätise ja värske mahla kõrval on vaja süüa ka midagi toekamat. Selleks soovitame teil proovida valmistada külma peedisuppi, mille tegemiseks kulub kõigest 25 minutit.

Ilmad on soojad ning jahutava jäätise ja värske mahla kõrval on vaja süüa ka midagi toekamat. Selleks soovitame teil proovida valmistada külma peedisuppi, mille tegemiseks kulub kõigest 25 minutit.

Vaja läheb:

3 keskmist kartulit
3 keskmist porgandit
4 keskmist keedetud või aurutatud peeti
3 küüslauguküünt
2 keskmist hapukurki või marineeritud kurki ja 50 ml kurgivedelikku
750 ml keefirit
250 ml maitsestamata joogijogurtit
rohelist sibulat, tilli, koriandrit, peterselli või vähemalt kahte neist maitserohelistest - kokku 300 g
soola, pipart

Valmistamine:

Koori kartul ja porgand ning lõika väikesteks tükkideks ja keeda veisepuljongis, kuni need on peaaegu pehmed (porgandi võid jätta krõmpsuks, siis tundub supp värskem). Keetmise aeg 10-15 minutit sõltuvalt köögiviljatükkide suurusest. Pane supp jahtuma ja valmista samal ajal ette muud komponendid. Võta keedupeedid ja hapukurgid ning riivi need suure riiviga. Seejärel valmista ette ka teised asjad: riivi küüslauk peeneks, haki roheline sibul ja muu maitseroheline. Kui supp on jahtunud, lisa sellele peet, riivitud küüslauk, hapukurk, keefir, jogurt, maitseroheline ja sega kõik korralikult läbi. Jäta pisut maitserohelist ka kaunistuseks. Maitsesta hapukurgivedeliku, soola ja pipraga.